Uklanjanje Bradavica je najbolje prepustiti kožnom lekaru ili dermatologu. Medjutim, sigurno ste se zapitali dali možete i sami da se pobrinete o njima. Ukoliko je tako, onda najpre morate naučiti da prepoznate razne promene na Vašoj koži kao i da uočite razliku izmedju mladeža i bradavica.

U suštini, postoje četiri opštih različitih vrsta bradavica koje se mogu pojaviti na Vašem telu i to: Obične Bradavice na rukama, Viseće bradavice  (Fibromi), Žuljevi na tabanu ili Kurje oči i Polne ili Genitalne bradavice (Kondilomi). Sve ove kožne promene uzrokovane su dejstvom HPV vurusa.
Naša je preporuka da kod Polnih bradavica obavezno konsultujete Vašeg lekara o načinu tretmana, ispravnom dijagnostikovanju i eventualnom tretmanu. Staroplaninski Melem uspešno uklanja polne bradavice (Kondilomi kod muškaraca i kod zena). Tretman je brz i krajnje efikasan.

Ostale vrste bradavica možete ukloniti i sami jednostavnom upotrebom preparata koje možete kupiti u Vašoj apoteci. Sa žuljevima na tabanu može biti malo teže ali upornim tretmanom Staroplaninskim melemom i taj problem ćete uspešno rešiti – zauvek.

Kliknite ovde ukoliko želite da doznate više o ovom tretmanu..

Ukoliko se obratite Dermatologu on će Vam zasigurno predložiti kauterizaciju, krioterapiju ili laserski tretman koji je inače skup i koji se po pravilu obavlja i sprovodi isključivo u privatnim klinikama. Evo kratkog rezimea svakog načina lečenja virusnih bradavica sa mogućim štetnim efektima koje svaki tretman nosi sa sobom:

  • Kauterizacija predstavlja medicinski tretman koji podrazumeva spaljivanje bradavica električnim putem. Zbog korišćenja električne struje u samom tretmanu drugi naziv ove metode je i elektro hirurgija. Osim bradavica ova metoda se može koristiti i za uklanjanje i drugih tipova kožnih promena kao što su mladeži recimo.
  • Krioterapija podrazumeva zamrzavanje bradavice tečnim azotom. Primenom tečnog azota na bradavice zamrzavanje se sprovodi trenutno tako da lekar jednostavno pincetom uklanja bradavice sa epiderma kože. Rizik od oštećenja kože i eventualno nastajanje rana ne postoji. Medjutim napominjemo da se krioterapijom uklanja prisustvo HPV virusa isključivo sa gornjeg sloja kože tako da je pojava recidiva u veoma kratkom vremenu očekivana.
  • Uklanjanje bradavica hiruškim putem može prouzrokovati obilno krvarenje i ukoliko se radi o većem broju bradavica to zaista može biti jako ružan prizor za osobe koje inače ne podnose krv. Medjutim krvarenje je bezopasno i jednostavnom primenom Aluminijum hlorida se veoma brzo zaustavlja.

Na kraju, na našem sajtu možete pročitati o našem načinu lečenja bradavice prirodnim putem, apsolutno bezbednom i trajnom metodom koja daje sjajne rezultate sa vema malim procentom pojave recidiva. Uspeh je zagarantovan a u prilog tome stoji veoma veliki broj zadovoljnih pacijenata iz celog sveta.