Ukoliko želite da se zauvek rešite bradavice onda način uklanjanja treba da deluje na uzrok njenog nastajanja. Primena mnogih metoda može se uporediti kao pokušaj da uklonite korov iz Vašeg dvorišta. Naime košenjem korova uklanjate samo korov iznad tla dok koren ostaje i nakon izvesnog vremena morate opet prionuti na posao. Medjutim ukoliko uklonite i koren onda korova više nema. HPV bradavice moraju biti iz korena odstranjene. To je jedini ispravni način i siguran put da se neće opet pojaviti na istom mestu.

Konvencionalne medicinske metode uklanjanja bradavica podrazumevaju spaljivanje ili zamrzavanje bradavica i njihovo površinsko uklanjanje. Ove metode nisu pouzdane upravo iz razloga što ovim metodama se ne odstranjuje njihov koren te u većini slučajeva dolazi do pojave recidiva.

HPV virus prodire svuda na mestima oštećene kože. Oštećene kožne lokacije su osetljive na HPV. Ovaj virus ima veliku sposobnost transmisije jednostavnim dodirom od jedne zaražene osobe na drugu.

Dakle, bradavice su i te kako zarazne. Sprečite bilo kakav fizički kontakt sa zaraženom osobom. Rukovanje je jedan od najčešćih načina prenosa. Nemojte ustupati svoje lične stvari ili garderobu drugim zaraženim osobama. Humani papiloma virusi imaju veoma dug period inkubacije tako da može proći dosta vremena od njihovog pojavljivanja na koži. Ove kožne izrasline se mogu pojaviti na mnogim mestima na Vašem telu i u najrazličitijim oblicima. Deca i mladi su naročito podložni pojavi bradavica na rukama. Mogu se pojaviti i na licu i svuda na telu. Bradavice na rukama se javljaju zbog pojave grickanja noktiju kod dece i mladih. Poseban način prenosa je dodirivanje predmeta koje je zaražena osoba upravo držala u svojim rukama. Bradavice na rukama se uglavnom pojavljuju na dlanovima i prstima.

Bradavice na licu se javljaju usled dodira svog lica zaraženom rukom ili prstima. Te ružne izrasline mogu prouzrokovati ne samo fizičku vec i duševno – emotivnu traumu kod osobe koja ih poseduje. Posedovanje bradavice na licu kao kod Merlin Monro na primer, može biti lep zaštitni znak, mada posedovanje bradavice na licu uglavnom daje ružnu predstavu.

Posedovanje Bradavica na stopalu ili tabanima je traumatično iz tog razloga što hodamo svaki dan tako da je to jedno zaista bolno iskustvo.

HPV virus se veoma lako prenosi u javnim kupatilima i bazenima te iz tog razloga nije preporučljivo hodanje bosih nogu na navedenim mestima. Javne i privatne teretane vrve od virusa. Oprez pre svega ! Ukoliko imate problema sa bradavicama, rešenje postoji… Kliknite ovde i rešite se Bradavice zauvek !