Problem koji je prisutan je taj što trenutno na tržištu postoje bukvalno hiljade proizvoda za negu kože i ukoliko ne spadate u onu grupu dobro informisanih potrošača zaista je teško pronaći dobar proizvod koji daje sjajne rezultate u eliminaciji Vaših godina starenja sa lica i tela.

Ono što Vas često muči je totalna zabuna da odaberete pravi proizvod ili kremu, Kako ukloniti bubuljice ili akne sa lica?, Kako prirodno negovati kožu?, a najgori deo ove priče je taj što kao po nekom pravilu često najskuplji proizvodi za negu kože su i naj neefikasniji.

U nastavku ćemo Vam dati nekoliko veoma efikasnih i jeftinih saveta kako da učinite Vašu kožu glatkom i sjajnom.

  • Izbegavajte konzumiranje previše mlečnih proizvoda, crvenog mesa ili druge masne hrane. Dakle, nemojte da opstruišete Vaše krvne sudove.
  • Izbegavajte alkohol. Alkohol ubija puno nerava koji prenose krv kroz telo, uključujući i kožu kojoj su neophodne hranljive materije koje dobija preko krvi.
  • Konzumirajte redovno proteine. Redovan unos proteina ojačava nerve u Vašem telu, naročito u mozgu.
  • Koristite preparate koji u sebi sadrže prirodnu Aloja Veru. To je jedna od najboljih prirodnih supstanci koja veoma pozitivno deluje na gornji epiderm Vaše kože.
  • Ukoliko pravilno koristite neki tretman za negu kože a pritom veoma često dodirujete rukama Vaše lice onda će verujte bubuljice i akne i dalje biti veoma upečatljive. Držite kosu dalje od čela i lica. Ukoliko je Vaša kosa masna i pritom dodiruje čelo i lice akne će se zasigurno pojaviti.
  • Redovno menjajte Vašu jastučnicu. Svake noći dok spavate mast i nečistoće iz kose se preko znojenja prenose na jastuk i evo problema sa aknama.
  • Izbegavajte stresne situacije ukoliko je to moguće. Stres izaziva pojačano lučenje hormona koji su zaslužni za pojavu bubuljica. Upoznajte svoj tip kože i u skladu sa tim vršite odabir adekvatnih tretmana i preparata koji će blagotvorno delovati na Vašu kožu.
  • Za spravljanje maske za lice koristite jaja bele patke jer je dokazano da veoma dobro neutrališe ostatke hemijskih toksina u koži i samim tim čini kožu veoma glatkom i sjajnom.