Bradavice su kožne izrasline koje se pojavljuju na koži. Činjenica je da se mogu pojaviti na bilo kom delu tela. Većina bradavica je bezopasna i gotovo sve su ne kancerozne, ipak veliko je interesovanje kod ljudi da se one nekako uklone sa kože. Verovatno ste već počeli svoje istrživanje na internetu kako i na koji način možete efikasno ukloniti bradavice? Ukoliko jeste, da li ste već naišli na neki članak koji opisuje metod uklanjanja bradavica pomoću selotejp trake?

Uklanjanje bradavice pomoću selotejp trake spada u alternativne metode kućnog lečenja.

Selotejp traka je lako dostupna i poseduje je skoro svako domaćinstvo. Ova metoda je jeftina i svima dostupna. Medjutim nije naučno dokazana i dejstvo je individualno, dakle kod nekih osoba pomaže a kod nekih ne. Postoje odredjena naučna istraživanja koja kazuju da se prekrivanjem bradavice selotejp trakom inicira proces aktivacije imuno sistema u organizmu, te samim tim dolazi do razbijanja HPV virusa u gornjem epidermu kože od strane imuno generisanih anti tela. No, to je u domenu predpostavki. U narednom poglavlju ćemo opisati način na koji možete sami kod kuće da uz pomoc selotejp trake pokušati da uklonite bradavice na rukama.

  • Jednostavno prekrijte selotejp trakom bradavicu. Bradavica mora biti prekrivena šest do sedam dana bez prekida. Dakle obratite pažnju da se u medjuvremenu selotejp traka ne skine. Ukoliko se to desi prelepite je trakom ponovo.
  • Nakon sedam dana, selotejp traku skinite i stavite ruku u toplu vodu. Uzmite kamen za skidanje zadebljanja na petama i pažljivo ostružite bradavicu. Kod nekih osoba bradavica će se skinuti, medjutim kod većine neće. Nadamo se da ćete baš Vi biti te sreće. Ukoliko prvi pokušaj bude bezuspešan, ponovite isti proces ponovo.
  • Ako i tada bude bez uspeha onda Vam ne preostaje ništa drugo no da se obratite lekaru koji će spaljivanjem tečnim azotom ili elektrokauterom pokušati da reši Vaš problem sa bradavicama. Napominjemo da se sve ove metode odnose na POVRŠINSKO uklanjanje HPV virusa. Dakle, odmah ispod Vaše kože HPV virus ostaje te je i pojava recidiva veoma velika, to jest velika je mogućnost da se bradavice nakonadno opet pojave na istom mestu.

Sada se nameće logično pitanje šta je TRAJNO rešenje u uklanjanju bradavica?

  • Trajno rešenje u uklanjanju bradavica na rukama je Staroplaninski Melem za Kurje oko i Bradavice. Izuzetno efikasan preparat koji u sinergiji biljnih tvari i svojim jakim keratolitičkim dejstvom veoma uspešno uklanja Bradavice na rukama. Pojava recidiva je veoma mala (2%) tako da je naša iskrena preporuka da ukoliko ste imali bezuspešne pokušaje da uklonite bradavice naš melem je pravo i jedino uspešno rešenje za Vas.