Blog

Ocena korisnika:  4 / 5

ishrana kod hemoroida

Pojava Hemoroida može biti podstaknuta različitim faktorima, kao što su uzrast, nasledje, disfunkcija rada jetre, gojaznost ali najčešći uzrok njihovog nastanka nepravilna ishrana. Loša i nepravilna ishrana dovodi do pojave zatvora, tvrde stolice koje povećavaju pritisak na rektalne vene a sve to dovodi do pojave hemoroida.

Najbolja dijeta kod osoba koje imaju problema sa hemoroidima je ishrana koja je bazirana na namirnicama koje poseduju visok nivo biljnih vlakana. Biljna vlakna umiruju rad creva, poboljšavaju Vaše sveukupno zdravlje i umanjuju hemoroide. Dakle, prvi korak ka trajnom rešenju bolesti hemoroida je da počnete da jedete što više namirnica koje su bogate biljnim dijetalnim vlaknima.

Ukoliko ne promenite način ishrane na gore pomuniti način, budite sigurni da bez obzira na vrstu tretmana koji primenjujete da bi ste se rešili hemoroida, oni će se nakon izvesnog vremena opet pojaviti.

Ova strategija će Vam rešiti tri vrlo bitne stvari - Hemoroide, Stolicu i regulisaće Vašu telesnu težinu.

Šta trebate jesti? Hemoroidi prehrana

.

Ovo je lista namirnica koje morate uključiti u Vašoj dijeti za Hemoroide:

  Namirnice koje sadrže žitarice kao što su: Hleb od prekrupe, smedji pirinač, mekinje, običnu pšenicu, ovas, griz i kokice.
 • Sve vrste svežeg povrća
 • Korenasto povrće kao što su krompir, šargarepa, rotkvice, koren celera.
 • Sveže voće ali ne ljuštiti koru pre upotrebe jer kora voća sadrži najveći procenat vitamina i vlakana.
 • Suvo voće.
 • Pijte vodu preko celog dana.

Pokušajte da jedete mekinje od žitarica svakog jutra ali krenite sa manjim količinama sve dok se organizam ne navikne na njih. Ukoliko u startu preterate sa unosom mekinja može doći do pojave blagog proliva i grčeva u stomaku. Polako povećavajte unos mekinja u organizam i dobićete pravilan, lagan i ispravan rad creva. Kuvana pšenica sa mlekom je takodje veoma efikasna u regulisanju Vaše probave.

Šta treba izbegavati?

Za najbolje rezultate, izbegavajte da jedete teške obroke, masnu hranu ili hranu koja je siromašna vlaknima kao što su: meso, beli hleb, sladoled i sir. Osim toga zamenite kafu sveže cedjenim sokovima i izbegavajte unos alkohola.

U ishrani kod bolesti hemoroida veoma je važno ne samo ono što treba jesti već i kako. Ukoliko patite od hemoroida jedite redovno i polako nikako u žurbi. Temeljno žvaćite hranu, kako biste pomogli rad digestivnog sistema i pokušajte da maksimalno izbegnete pritisak na rektalnim venama (manje sedite, više se krećite).

I naravno u terapiju lečenja Hemoroida uključite i lek za hemoroide Staroplaninski melem protiv Hemoroida. Nakon tretmana melemom uz pravilnu ishranu problem sa Hemoroidima ćete veoma brzo i trajno rešiti.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

 • 100% Prirodni proizvodi
 • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
 • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
 • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
 • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
 • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 135 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.