Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

hpv virus cinjenice

Otkrićem i primenom novih DNK testova, a koji se koriste u traganju za virusom odgovornim za većinu slučajeva raka grlića materice, je korisna za sve žene starosti od 30 godina i naviše, jer se pomenutim testovima može sprečiti više slučajeva razvoja kancera nego uzimanjem brisa za Papanikolau test, poručuju stručnjaci Univerzitetskog medicinskog centra u Amsterdamu. Infekciju Humanim Papiloma Virusom (HPV), koji se prenosi seksualnim putem, imunološki sistem uspešno savladjuje, u većini slučajeva, medjutim uporne infekcije nekim vrstama tog virusa mogu da dovedu do pojave raka grlića materice kao i do pojave kondilomi kod zena.

U skorije vreme pojedine farmaceutske kompanije su lansirale na tržište testove kojima se otkrivaju te "visoko rizične" vrste HPV-a. Grupa istraživača iz Holandije u svom petogodišnjem istraživanju obavljenom na 45.000 žena, starosti od 29 do 56 godina, utvrdila je da ti testovi daju bolje rezultate od Papanikolaua, jer vode ranijem otkrivanju prekanceroznih lezija na grliću materice kao i ranom otkrivanju pojave kondiloma kod zena. Žene koje poseduju humani papiloma virus (HPV) izložene su dvostruko većem riziku od srčanog i moždanog udara u odnosu na one koje ga nemaju.

Rezultati studije tima američkih naučnika sa Univerziteta u Teksasu pokazali su da virus HPV, koji je medju vodećim uzročnicima polno prenosivih bolesti, takodje sa sobom nosi i rizik od srčanih bolesti. Još puno vremena je potrebno kako bi se sa sigurnošću utvrdile te veze, pa stoga naučnici spominju vakcinaciju protiv HPV-a kao izuzetno važnu preventivnu meru. Pouzdani lek za HPV virus mozete videti ovde ! Preventivna vakcina protiv HPV-a štiti od dve vrste tog virusa koji je u 70% slučajeva odgovoran za rak grlića materice. Analiza zdravstvenih podataka oko 2.500 žena u Americi, starosti izmedu 20 i 59 godina života, pokazuje da je 44,6% žena imalo neku vrstu HPV-a, dok je 23% obolelo od karcinoma kao direktne posledice dejstva virusa. Takodje, utvrdjeno je da su dve vrste virusa odgovorne za razvoj raka bile snažno povezane sa bolestima srca. Studija objavljena u “Journal of the American College of Cardiology” pokušala je da objasni zašto gotovo 20% onih kod kojih su se razvile srčane bolesti nisu pokazivali klasične faktore rizika, kao što su visok krvni pritisak kao i visok nivo holesterola u krvi.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 99 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.