Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

Ishranom protiv hemoroida

Osim porodične atmosfere i druženja, nezaobilazni deo slava, praznika i raznih okupljanja je hrana. I to ne bilo kakva, nego začinjena, gurmanska. S obzirom na to da je ovo deo godine kada je konzumiramo učestalije nego obično, naš organizam trpi posledice. Jedna od njih je pojava proširenih vena u analnom delu, odnosno, hemoroida.

Imate problem sa Hemoroidima? Razmislite o tome kakvu hranu jedete i promenite nezdrave navike u ishrani.

Uzroci za pojavu hemoroida mogu biti različiti, a najčešći uzrok je zatvor usled povećanja pritiska u krvnim sudovima pri pražnjenju. Zbog toga je važno ustaliti dobre navike u ishrani i pažljivo birati sastojke za svaki obrok. Pravilna ishrana je od velikog značaja ne samo u prevenciji hemoroida, nego i jedan od najboljih načina za njihovo brže uklanjanje.

Šta bi trebalo da konzumirate ukoliko želite da sprečite pojavu hemoroida?

Da bi vaš probavni sistem mogao pravilno da funkcioniše, osnova je unos dovoljne količine tečnosti, kao i vlaknastih materija. Preporučuje se najmanje dve litre vode dnevno, a možete je kombinovati i sa čajevima. Veoma efikasno dejstvo protiv hemoroida ima čaj od kombuhe, jer poseduje antibakterijska svojstva i jača imunitet. Za borbu protiv ovog neprijatnog problema, izuzetno je važno da ojačate zidove krvnih sudova, a u tome će vam sigurno pomoći čaj od ruzmarina.

Jabuke, cvekla i brokoli ubrzavaju varenje zbog vlaknastih materija koje sadrže. Osim toga, veoma je važno da u ishranu uvrstite namirnice bogate kalijumom kao što su mahunarke i jaja, jer sprečavaju zgrušavanje krvi. Trudite se da se u vašim obrocima nalaze integralni hleb i žitarice, kao i sve vrste voća i povrća. Opšte je poznato da je slab imunitet osnova za mnogobrojne zdravstvene probleme, pa tako ni hemoroidi nisu izuzetak. Ono što će ojačati vaš odbrambeni mehanizam je vitamin C, koji možete pronaći u citrusnom voću, kupusu, paprici i mnogim drugim vrstama voća i povrća. Uvek dajte prednost laganijim obrocima, koji neće opteretiti vaš stomak i izazvati zatvor, a supe i čorbe će sigurno prijati vašem probavnom traktu.

Znamo koliko je teško odoleti sarmi, ukusnim specijalitetima od mesa i po kojoj čašici alkohola, ali ovo nije način ishrane koji će sprečiti pojavu hemoroida i pomoći vam da rešite problem.

Masna hrana, kao i proizvodi od belog brašna izazivaju zatvor i otežavaju pražnjenje. Trebalo bi da izbegavate napitke koji dovode do širenja hemoroidnih vena, a na vrhu liste nalaze se alkohol i gazirani sokovi. Ukoliko imate problem sa hemoroidima, ne preporučuje se ni preveliki unos kafe, odnosno kofeina, jer on izaziva širenje krvnih sudova. Prezačinjena hrana može da vam stvori veliki problem, posebno ljuta papričica i začini poput karija, šafrana i crnog bibera.

Neka hrana bude izvor vašeg zdravlja, a ne osnova za pojavu hemoroida!

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 112 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.