Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

kako leciti grip

Malaksalost, osećaj jeze i blagi bol u zglobovima i glavi prvi su znaci prehlade. Promene temperature koje su aktuelne poslednjih dana posebno pogoduju virusima, tako da je počela i sezona gripa. Pomoću naših jednostavnih saveta pobedite ove respiratorne infekcije.

Grip može da izazove ozbiljnije komplikacije u odnosu na prehlade, kao što su brojne infekcije sa kojim se oslabljeni organizam teško bori. Simptomi nazeba obično traju dva do tri dana, dok je kod gripa to obično nedelju dana. U slučaju gripa uobičajeni su jaki bolovi u mišićima i zglobovima, kao i visoka temperatura.

Neki od ovih simptoma ponekad su karakteristični i za prehladu, pa ih zato često i nazivamo gripom.... Ipak, bez obzira na to da li se radi o običnoj prehladi ili gripu lečenje je isto, a najvažnije je unošenje vitamina C i dosta napitaka..... Preporuka je da u toku dana popijemo jedan do dva litra čaja, poželjno je bez šećera. U borbi protiv virusa veoma je značajan i stari dobri vitamin C. Zato je veoma važno da u toku lečenja, ali i preventivno, unosimo dosta prirodnog vitamina C kojeg ima u limunu, pomorandžama i ostalim agrumima. Od lekova se obično koriste paracetamoli, a ukoliko je temperatura niža od 38 stepeni, ne bi je trebalo skidati lekovima. U slučaju curenja iz nosa trebalo bi biti umeren sa korišćenjem kapi za nos jer one isušuju sluzokožu nosa. U sezoni virusnih infekcija veoma je važno da prostorije u kojima boravimo često provetravamo. Poželjno je da ukoliko posećujemo ili boravimo u istoj prostoriji sa starijim osobama, trudnicama, porodiljama ili bebama koristimo maske za lice, koje nisu skupe, a mogu da spreče prenošenje virusa. Osnovna preventivna mera su ishrana bogata vitaminima, pojačana higijena i posebno redovno pranje ruku.

Vakcinacija je poželjna za sve hronične bolesnike, starije osobe, kao i one sklone alergijama. Deci se takodje savetuje vakcinacija jer su oni zbog boravka u kolektivu, u vrtićima i školama, i vrlo bliskih kontakata sa vršnjacima skloniji prenošenju virusa. Relativno zdravim odraslim osobama vakcina nije potrebna, a ukoliko ipak žele da je prime, neophodno je da se prethodno posavetuju sa svojim lekarom.

Pomoćne metode

U sezoni gripa i prehlada u borbi protiv njih pomažu i prirodne metode. Tako, na primer, ukoliko imate ovlaživač vazduha, stavite u njega eterično ulje eukaliptusa jer dvopostotni rastvor uništava 70 odsto virusa. Mogu da posluže i posude na radijatorima i aroma-lampe.

Istraživanja su pokazala da ljudi koji popiju dva jogurta na dan tokom dve nedelje imaju 30 odsto više T-limfocita, ćelija koje se bore protiv izazivača bolesti.

Najbolje odbrambeno sredstvo protiv prehlade je toplota, ali i čaj od djumbira, tvrdi bečki zdravstveni stručnjak, profesor Hademar Bankhofer. Čaj pripremite tako što ćete oljuštiti komad svežeg korena djumbira i isecite pet tankih listova. Sve stavite u šolju i prelijte vrelom vodom i držite poklopljeno deset minuta, a potom zasladite medom. Takodje, i toplotna terapija stopala je veoma korisna. U lavor sipajte veoma vruću vodu, stavite šaku soli, pa noge, uključujući listove, držite u vodi 20 minuta.

Takva terapija daje imunom sistemu novu snagu da se bolje izbori sa virusima i bakterijama.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 261 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.