Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

kako se leči rak grlića materice

Koliko često idete na ginekološke preglede? Čak iako nemate nikakvih problema, odgovor na ovo pitanje bi trebalo da bude bar jednom godišnje. Zašto? Zato što jedno od najčešćih malignih oboljenja kod žena, rak grlića materice u ranom stadijumu uglavnom ne izaziva nikakve simptome. Ukoliko se otkrije na vreme, izlečenje je moguće.

Šta je glavni uzročnik raka grlića materice?

Infekcija humanim papiloma virusom (HPV). Ovo je mali virus iz grupe DNK virusa, a postoji više od 100 tipova. Karcinom grlića materice može izazvati 15 onkogenih tipova, a najčešći tipovi koji ga izazivaju su 16. i 18, kao i 45. i 31. Bez obzira na godine u kojima postaju polno aktivne, žene su tokom celog života izložene onkogenim HPV-om. Ako ste uspele da izlečite infekciju ovim virusom, ne znači da ste imune na HPV. Zdravom organizmu potrebno je do dve godine da se izbori sa virusnom infekcijom. Dobra vest je da bi se rak grlića materice razvio, potrebna je trajna infekcija onkogenim tipovima HPV-a. Ova maligna bolest nastaje kada se ćelije površine grlića izmene, uspeju da izbegnu odbrambene mehanizme i počnu da se nekontrolisano umnožavaju. Nastanku i ove bolesti, kao i većine drugih, doprinosi slab imuni sistem. Osim toga, pušenje, druge polno prenosive infekcije, primena hormonske kontracepcije i seksualne navike, takođe, utiču na pojavu i razvoj ovog tumora.

Ne zanemarujte naizgled bezazlene simptome

Vaginalno krvarenje iako je završen menstrualni ciklus može vam se učiniti bezazlenim stanjem, a upravo neke od ovih pogrešnih procena mogu vas koštati života. Rak grlića materice se sporo razvija, a bolovi u stomaku, otežano mokrenje, krv u urinu i krvarenje nakon menstruacije mogu biti znaci da se u vašem telu razvija opasan tumor. Ne ignorišite ih! Prateći simptomi mogu biti bol u donjem delu leđa i kostima, gubitak apetita i naglo mršavljenje, kao i promene stolice.

Redovan ginekološki pregled je osnova

Ovo maligno oboljenje ima mogućnost jednostavne dijagnostike. Sve što treba da uradite je da odete na pregled. Rak grlića materice se otkriva jednostavnim i bezbolnim metodama poput PAPA testa, cistološkog pregleda brisa grlića materice i kolposkopije. Kada se otkrije na vreme, u premalignoj fazi, stopa izlečenja je 100 posto.

Koje su prirodne metode lečenja ovog zdravstvenog problema?

Osim terapije koju vam ginekolog prepiše, morate raditi na odbrambenom mehanizmu svog organizma, a u tome vam mogu pomoći različita prirodna rešenja. Cvetovi i listovi maslačka bogati su brojnim lekovitim sastojcima, a aktivni sastojci korena maslačka ubijaju zaražene ćelije. Odličan lek protiv kancera mogu biti i cvetovi crvene deteline u kombinaciji sa bagremovim medom. Izmešajte 400 g meda i pola čaše sveže ubrane usitnjene deteline. Kada odstoji nedelju dana, možete uzimati 1-2 kašikice, 2-3 puta dnevno između obroka. Raznovrsna ishrana bogata vitaminom C ojačaće vaš organizam. U borbi protiv raka industrijski prerađena hrana, pšenica i gluten nalaze se na listi namirnica za izbegavanje.

Kada je vaš sledeći ginekološki pregled?

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 683 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.