Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

zadebljanja koze na petama

Slane kupke skidaju naslage sa kože, to je činjenica.

Ispucale pete na Vašim stopalima deluju veoma neprivlačno, naročito u letnjim mesecima kada se nošenje otvorene obuće podrazumeva. Često su i veoma bolne tako da osim neprijatnog izgleda stopala morate trpeti i bol koji nimalo nije prijatan, naročito pri hodanju.

Zadebljanje kože bilo gde, a posebno na petama i laktovima, najčešće je posledica pritiska i trenja, uglavnom zbog prekomerne težine, statičkih poremećaja stopala (ravna stopala i spušteni svodovi stopala), zatim nošenje neodgovarajuće obuće, a u redjim slučajevima zbog nekih genetskih bolesti (keratodermije), ili infekcije gljivicama. Ovi uzroci mogu prouzrokovati i pojavu kurjeg oka na stopalu noge kao i žuljeve na tabanima koji takodje mogu biti veoma bolni.

Da bi se izbegla zadebljanja na petama treba redovno održavati kožu. Slane kupke (otprilike dve supene kašike kuhinjske soli na litar vode) treba primenjivati više puta nedeljno, a nakon toga skidata orožale naslage turpijom ili kamenom za pete ili posebno dizajniranin žiletima (kredo), savet je lekara.

Zatim na kožu treba naneti neki od preparata koji deluju keratolitički, (skidaju naslage sa kože), i koji sadrže veći procenat Salicilne kiseline ili Uree. Mogu da se koriste i preparati koji sadrže propilen glikol kao i derivate kiselina vitamina A.

Kada se nakon ponovljenih tretmana naslage u potpunosti otklone kožu na tabanu ili laktovima treba tretirati bar tri puta nedeljno kremama I mastima sa nižim procentom pomenutih preparata. Oni u ovoj fazi deluju više hidratantno, održavajući dobru elastičnost kože, I sprečavaju stvaranje novih naslaga kože. No, najbitnije za zdravu kožu Vaših peta je nošenje udobne obuće. Većina savremene sportske obuće ima odlične anatomske korektore, mada oni povećavaju mogućnost razvoja gljivica na nogama. U narodnoj medicini se protiv zadebljanja kože koriste kupke od koprive, nevena, kamilice kao I obloge od kupusa I crnog luka.

Svo to bilje ima blagi keratolitički efekat. Ujedno deluje I hidratantno pa se mogu primeniti i u nezi, ali u slučaju većih naslaga na petama ne mogu da reše problem.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 129 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.