Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

kantarion

Kantarion je divlja višegodišja biljka sa mnošvo zajedničkih grančica i cvetova svetlo žute boje koja raste u većem delu sveta. Latinski naziv perforatum dobio je po tome što se na listu mogu videti providne tačkice kada se list gleda prema suncu.

Kantarion je poznat po svojim antibakterijskim i antiviralnim dejstvima, a zahvaljujući protivupalnom dejstvu koristi se kod rana i opekotina. Takođe se upotrebljava kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, za poremećaje varenja, stimulaciju lučenja želudačnih sokova i olakšnja varenja. Etarsko ulje kantariona sprečava grčeve, olakšava nadimanje i želudacne tegobe. Koristi se za smanjenje bola kod gastritisa i za zarastanje čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

Danas je kantarion u širokoj upotrebi za lečenje depresije širom Evrope i Sjedinjenih Američkih Držva. Njegova medicinska upotreba potiče iz perioda od kada počinje i upotreba svih modernih lekova. Kantarion takođe može da pomogne i protiv drugih problema nervnog sistema poput nesanice i neruralgije. Takođe pojačava sistem za varenje i pomaže kod problema za vreme menstruacije i menopauze.

Primenjuje se u obliku: čaja, kapi, kapsula, tableta. Najčešce je standardizovan na hipericin ili hiperforin (aktivne komponente iz kantariona čija koncentracija je određena). Uglavnom se primenjuju doze od 300mg ekstrakta kantariona (standardizovan na 0,3% hipericina) tri puta dnevno kod blagih i umerenih depresija. Kod poremećaja raspoloženja u menopauzi primenjuju se doze od 300mg dnevno. Pošto je istraživanjima utvrdeno da hiperforin pokazuje jače antidepresivno dejstvo od hipericina, u zadnje vreme se preparati standardizuju na 2,8%-5% hiperforina.

Rani naučni izvešaji sugerišu da bi kantarion ili sintetički hipercin mogao biti koristan protiv virusa kao što je HIV ali to nije ozbiljnije napredovalo. Međutim, postoje neki dokazi da hiperhorin može da se koristi protiv određenih bakterija, uključujući i neke koje su otporne na antibiotike. Ipak ovi dokazi su suviše preliminarni da bi se kantarion mogao svrstati kao efikasan antibiotik.

Staroplaninski melem Protiv Hemoroida sadrži popriličnu količinu kantarionovih esncijalnih ulja koja doprinose odličnim rezultatim kod lečenja hemoroida. To je jedna od tajni u pravljenju tako uspešnog Staroplaninskog melema.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 178 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.