Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

krv u stolici

Koliko ozbiljno treba shvatiti nagle simptome koji vas u sekundi ubede da ste u zdravstvenoj opasnosti ?

Nekada se vaše telo iznenada protrese, zbog iznenadnog spazma, ili naglog probadajućeg bola u grudima. Mozak vam brzo radi. Da li da odmah zovem lekara? Da li da se pretvaram da se ništa nije desilo?

Miroslav Petrović iz Beograda je svoj simptom odmah protumačio najgorim scenarijom. Njegov problem – video je krv u stolici.  “Uplašio sam se”, kaže Miroslav, četrdesetjednogodišnji agent osiguranja koji je u odličnoj formi. “Odmah sam pomislio na rak debelog creva, i bio sam siguran da sam mrtav čovek.”

Na njegovo veliko olakšanje, krv u stolici se sledećih dana nije ponavljala. Ipak, bio je dovoljno uplašen da zakaže pregled kod svog lekara. Veoma brzo, našao se u gastroenterološkoj ambulanti, čekajuci da mu lekar uradi kolonoskopiju. Nalaz je bio uredan, nije bilo raka ni drugih ozbiljnih bolesti, samo analna fisura, mala pukotina kože i sluzokože na samom analnom otvoru.

Ipak, baš kao vozač koji je odvezao havarisani automobil automehaničaru i rekao: “Motor mi se potpuno istopio”, ni Miroslavu se nije u potpunosti vratilo poverenje u njegovu mašineriju. Niko od nas zapravo i nema potpuno poverenje, s obzirom na različite probadajuće bolove, grčeve, klokotanja i krckanja koja nas iznanade u nekom trenutku. Da li su to znaci ozbiljnih poremećaja ili samo bezopasna, kratkotrajna odstupanja od stabilnog stanja? Uz pomoć naših iskusnih lekara, koji su se sa svim tim već sretali, napravili smo ovaj vodič za tumačenje iznenadnih tegoba.

Krv u stolici

Najgori strah: Rak debelog creva. Najverovatniji uzrok: Hemoroidi ili Analna fisura

Ako primetite svetlocrvenu krv u WC šolji, ili iste takve mrlje na toalet papiru, verovatno imate hemoroide, ili analnu fisuru, naročito ako imate bol i osetljivost analnog predela. Analna fisura, što zvuči gore nego što jeste, predstavlja samo malu pukotinu na kožno-sluzokožnoj granici analnog kanala. Fisura se može javiti tokom prolaska veće, tvrde stolice i tipično zaceljuje sama od sebe. Duboke, hronične fisure nekad zahtevaju hiruršku intervenciju.

Tamnocrvena krv pomešana sa stolicom, ukazuje na mesto krvarenja negde u gornjim delovima gastrointestinalnog trakta. Ako je krvarenje bezbolno, uzrok može biti polip debelog creva, ili unutrašnji Hemoroidi. Pojava stolice crne kao katran ukazuje na krvarenje iz početnih delova gastrointestinalne cevi, obično iz čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu. Ako se krvarenje ponavlja, javite se lekaru i zakažite endoskopski pregled da biste isključili tumor.

Hemoroidi

Vene oko čmara su otekle i zapaljene, što prouzrokuje bol.

Zaustavite bol. Namažite se lekovitom mašću koja skuplja krvne sudove, ujutro, uveče i posle svake stolice. Naša je topla preporuka Staroplaninski melem protiv Hemoroida. Veoma brzo ćete se rešiti posledica bolesti ali zapamtite da je trajno rešenje u uklanjanju uzroka nastanka bolesti. Jedite najmanje 25 grama vlakana i pijte bar 8 čaša vode dnevno. Potapanje obolelog mesta u kadu sa vrućom vodom, na oko 15 do 20 minuta, više puta dnevno, može da smanji bolno oticanje.

Ako bol traje duže od 2 nedelje, moguće je da vam je operacija jedino rešenje.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 123 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.