Zbog svakodnevnih obaveza koje imamo, često ne vodimo dovoljno računa o svom zdravlju i stanju organizma. O tome razmišljamo tek kada naiđemo na problem.

Nije nimalo prijatno kada se nakon rutinskog genitalnog pregleda posumnja da imate polne bradavice. Najpre slede analize i čekanja, a potom, ukoliko se utvrdi da ih zaista imate, počinje dugotrajan proces lečenja polnih bradavica.

Na kondilome nisu imuni ni muškarci ni žene, s tim što se ovaj problem češće javlja kod ženske populacije. Polne bradavice se razvijaju iz HPV virusa onda kada je organizam najslabiji. HPV virus se prenosi polnim putem, a manifestuje se u vidu izduženih i mekanih bradavica neravne površine. Najčešće se pojavljuju u genitalnom području. Kod muškaraca na glaviću penisa, uretri ili analnom području, a kod žena se javljaju u predelu vagine, njene spoljašnjosti ili unutrašnjosti.

Pitate se kako ćete polne bradavice primetiti na svojoj koži i zašto mogu izazvati velike probleme?

Često ih možete videti golim okom ili osetiti dodirom zrnastu izraslinu. Bradavice se ponekad spajaju u manje izraštaje u obliku karfiola i tada ih možete lako primetiti. Za kondilome je karakteristično to da vam ne stvaraju nikakvu smetnju u svakodnevnom funkcionisanju, ali narušavaju unutrašnji balans organizma i kod žena mogu prerasti u nešto mnogo opasnije, a to je rak grlića materice.

Kondilomi su danas česta pojava, a njihovo lečenje može biti dugotrajno i mukotrpno.

Postoje različite opcije za lečenje polnih bradavica, u zavisnosti od veličine i lokacije. Međutim, zbog osetljivosti regije na kojoj se javljaju, veoma je važno da koristite prirodna rešenja i proverene metode. Pre agresivnih medicinskih metoda poput smrzavanja ili spaljivanja kondiloma, kao i laserskog uklanjanja, pokušajte da pronađete prirodne sastojke koji će vam rešiti problem i poradite na jačanju svog imuniteta. Lekovita dejstva čuvarkuće nadaleko su poznata. Ulje ove čudesne biljke blagotvorno deluje na razne upale kože i sluzokože, tako da će vam sigurno pomoći da se rešite kondiloma. Da bi njegovo dejstvo bilo efikasno, najbolje je da se kombinuje sa divljom nanom i bršljanom.

Zašto?

S obzirom na to da se polne bradavice javljaju na koži i sluzokoži, divlja nana pomaže u njihovom čišćenju, a listovi bršljana otklanjaju orožale delove kože i vraćaju joj elastičnost i vlažnost. Osim toga, raznovrsna ishrana bogata vitaminima, odlična je preventiva za sve bolesti, pa tako i za kondilome.