Blog

Ocena korisnika:  4 / 5

Analna fisura

Dugo sedenje i nepravilna ishrana loše utiču na naš organizam. Jedan od najneprijatnijih problema koji mogu izazvati je oštećenje ili pukotina u analnom kanalu. Analna fisura se javlja kao posledica brojnih faktora u vidu izrasline koja bolno reaguje na dodir, a u većini slučajeva i krvari.

Kako dolazi do pojave analne fisure?

Ovaj problem nastaje kao posledica tvrde ili velike stolice, hroničnog proliva, upalnog procesa završnog dela debelog creva, kao i upražnjavanja analnog seksa. Ukoliko osećate bol prilikom pražnjenja creva, koji često traje i nakon pražnjenja, postoji mogućnost da je došlo do oštećenja sluzokože u analnoj regiji. Još jedan od pokazatelja analne fisure je svetlo crvena krv u stolici koju možete videti na toalet papiru. Naprezanje prilikom pražnjenja dovodi do pojave vidljivih pukotina na koži oko anusa, koje su praćene svrabom i iritacijom.
Analna fisura se najčešće javlja kod osoba srednjih godina, mada se može javiti i kod male dece i beba zbog vlažne sredine u peleni. Postoji mogućnost i da naprezanje tokom porođaja izazove male kvržice u unutrašnjosti analnog otvora.

Na koji način možete rešiti probleme koje izaziva ovo nimalo prijatno oboljenje?

Ukoliko povedete računa, najpre o ishrani, analna fisura može nestati za nekoliko dana. Potrudite se da unesete što više namirnica koje su bogate vlaknima. Dovoljna količina vlakana, u proseku od 25 do 30 grama dnevno pomaže u održavanju stolice mekom. Obogatite svoju ishranu svežim voćem i povrćem, a u vašem jelovniku bi trebalo da se nađu i orašasti plodovi, kao i žitarice. Uz pravilnu ishranu preporučuje se i unos dovoljne količine vode koja će sprečiti zatvor.
Da biste ublažili simptome analne fisure, isperite deo oko anusa toplom kupkom od kamilice, nekoliko puta dnevno. U jačanju oštećenih mišićnih vlakana može vam pomoći i borna kiselina. Umesto hemijskih preparata, preporučuje se upotreba nevena, kantariona i hajdučke trave, koji imaju blagotvorno dejstvo na upalne procese. Svi ovi navedeni sastojci su sadržani u Staroplaninskom melemu protiv Hemoroida. Krema je prirodna i krajnje efikasna, kako u tretmanu Hemoroida tako i u tretmanu Analnih fisura. Više o tome pročitajte ovde!

Šta je ono što bi trebalo da izbegavate?

Alkohol, gazirana pića, čokolada, meso i sirevi nalaze se na spisku namirnica za izbegavanje zbog toga što mogu izazvati tvrdu stolicu i naprezanje prilikom pražnjenja. Tokom tuširanja nemojte koristiti sapune i šampone, jer oni mogu izazvati dodatnu iritaciju. Zbog prirode posla, većina nas je primorana na dugo sedenje, čije posledice trpi ceo organizam. Redovno vežbanje omogući će vam da imate redovne stolice i uticaće na protok krvi u sve delove tela.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 234 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.