Hemoroidi, ili Šuljevi predstavljaju bolne otoke rektalne i analne vene. Tipični simptomi su iritacija , nelagodnost bol, svrab i krvarenje posebno za vreme ili neposredno nakon pražnjenja creva. Pored napomenutih simptoma postoje i drugi, kao što su otok u području anusa bez istaknutog i ispupčenog prepoznatljivog grozda. U nekim slučajevima se javlja ispupčenje ilimali čvor u području anusa. Retko se mogu pojaviti i komplikacije u vidu nekontrolisane funkcije rada creva kao do pojave nekontrolisanog pražnjenja. Ovaj simptom može biti veoma neprijatan i sraman.

Hemoroidi mogu biti smešteni unutar rektuma ili spolja van anusa. To predstavlja jednu od zabluda za osobe koje pate od ove bolesti u smislu neprepoznavanja simptoma oboljenja. U svakom slučaju trebamo konsultovati lekara za one tegobe za koje verujemo da ih uzrokuju hemoroidi, jer mnogi simptomi hemoroida mogu biti uzročnici ozbiljnijih zdravstvenih tegoba.

Hemoroidi ne predstavljaju teško oboljenje ali su veoma specifični i mogu zakomplikovati Vaš život u vidu konstantnog bola i patnje.

Delotvorna i prava mast za hemoroide uključuje borbu protiv simptoma ali i uzroka pojave hemoroida.

Postoje dva tipa hemoroida to su unutrašnji i spoljašni.

Unatrašnji hemoroidi

se ne mogu videti niti osetiti i zato su bezbolni. Njihovo prisustvo se uočava tek nakon pojave krvi u stolici. S druge strane spoljni hemoroidi su veoma bolni i njihova upala može prouzrokovati ozbiljne komplikacije. Jedan od najboljih načina u lečenju hemoroida je lečenje prirodnim tretmanom. Melemi na bazi lekovitog bilja i tvari veoma uspešno uklanjaju tegobe hemoroida. Ova vrsta tretmana može biti veoma moćna alternativa za hiruške ili polu hiruške zahvate za uklanjanje. Mnogo je svedoka koji potvrdjuju da je tretman prirodnim preparatima olakšanje koje neće ozbiljno ugroziti Vaš kućni budžet.

Ukoliko želite da efikasno rešite problem sa hemoroidima, iskreno Vam preporučujemo Staroplaninska mast protiv Hemoroida. Ovaj preparat veoma uspešno Eliminiše svrab, iritaciju, bol, i krvarenje i što je najvažnije u toku terapije nije potrebno pridržavati se nikakve dijete u ishrani. Zbog gore pomenutog Staroplaninski melem sa sinergijom lekovitih trava i biljaka uspešno uklanja tegobe šuljeva, tretman je bezbolan i krajnje efikasan. Staroplaninski melem predstavlja tešku artiljeriju u borbi protiv Hemoroida.