Hemoroidi kao i Polne Bradavice su bolesti koje su trenutno najrasprostranjenije kod ljudske populacije u srednjem životnom dobu. Te neprijatne i ružne stvari mogu izazvati ozbiljne komplikacije i što je najvažnije ukoliko se ne leče na vreme mogu ozbiljno ugroziti Vaše zdravlje.

Staroplaninski melem protiv Hemoroida je veoma uspešan u uklanjanju upalnih procesa, eliminacije bola, pečenja i svraba kao i krvarenja hemoroida

U velikom broju slučajeva primenom naše terapije dolazi i do njihovog povlačenja, medjutim, hemoroidi su sami po sebi dosta specifično oboljenje VENA i kad to kazemo mislimo na to da je sama pojava hemoroida uzrokovana raznim faktorima koji se odnose počev od načina ishrane, profesije, života uopšte. Dakle, Hemoroidi nisu prouzrokovani delovanjem virusa ili bakterija ili nekom genetskom predispozicijom već je to fizička anomalija vena. Hoću da kažem da ukoliko je hemoroid veličine oraha i pritom pravi smetnje (a u to ne sumnjam) naš preparat Vam može pomoći u efikasnom uklanjanju tegoba koje hemoroid uzrokuje (bol, pečenje, krvarenje, svrab..) i pritom može ali ne mora da dodje do njihovog povlačenja. Ukoliko se i povuku a ne uradi se ništa po pitanju eliminacije uzroka njihovog nastanka oni će se sigurno na istom mestu opet pojaviti.

Što se tiče genitalnih bradavica (kao i bradavica na rukama i kurjeg oka), kod njih je situacija drugačija. Kondilome i Bradavice su VIRUSNE promene na epidermu kože. Staroplaninski melem za uklanjanje kurjeg oka i bradavica deluje na HPV virus tako što ga eliminiše ili povlači nazad u organizam. Više od 95% ljudske populacije ga poseduje u svom telu, ali ono što je specifično kod polnih bradavica ( kondiloma) i bradavica na rukama i telu je to da je njihova pojava kao i kod kurjeg oka recimo, usko povezana sa IMUNITETOM organizma. Dakle, stvar je pre svega individualnog karaktera što znači da se dejstvo oba preparata razlikuje od osobe do osobe. Kod nekoga su rezultati vidljivi odmah na početku terapije a kod neke osobe kasnije sa malo više upornosti. No, jedno je sigurno, Staroplaninski melem veoma uspešno rešava pomenute probleme, i što je najvažnije pojava recidiva je veoma mala.

Bolest hemoroida najčešće prate tegobe u vidu bola, svraba i krvarenja dok kod polnih bradavica toga nema. Tako da je prirodno i sasvim logično da se pristupa tretmanu i lečenju najpre hemoroida a nakon toga se pristupa tretmanu za uklanjanje polnih bradavica. Tretman u isto vreme nije preporučljiv jer se radi o dve sasvim različite bolesti koje nemaju nikakvih sličnosti.

Da li je pametno odmah se javiti svom lekaru i problem rešiti hiruškom operacijom?

Vaša je procena na koju ćete se vrstu tretmana odlučiti no moram da Vam skrenem pažnju na sledeće:

  • Hiruški tretman za uklanjanje polnih bradavica ( kondiloma), bradavica, kurjeg oka ili žulja na tabanu uključuje isključivo POVRŠINSKO uklanjanje, tako da virus ostaje na površini kože i nakon operacije pojava recidiva je očekivana.
  • Slična situacija je i sa hiruškom odstranjenju hemoroida. Ukoliko se ne eliminiše uzrok njihovog nastanka takodje dolazi do ponovnog pojavljivanja i to na istom mestu.