Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

nega koze

Jednostavno ne postoji. U zavisnosti od tipa kože i osobe, kod nekih ljudi odredjena krema ili losijon jako dobro deluje a kod nekih ne. Upravo zbog toga se nameće i sledeće pitanje: "Koja krema meni najviše odgovara, za moj tip kože ?" Možemo definisati ljude u 4 grupe na osnovu tipa kože koju poseduju. Dakle postoj: Suva koža, Masna koža, Normalna koža i Osetljiva koža. Medjutim ova klasifikacija je isuviše široka da bi se koristila u odredjivanju proizvoda koji bi Vašoj koži najviše odgovarao. Puno je ispravnije reći: "Najbolji proizvod za negu Suve kože" ili "Najbolji proizvod za negu Masne kože" i to je u principu jako bolja izjava od onog da neko od proizvodjača proizvodi "Najbolju kremu za kožu"?

Upravo zbog gore navedenog moramo se vratiti na glavno pitanje koje se nameće a to je: "Koja krema meni najviše odgovara, za moj tip kože ?" Za Odgovor na ovo pitanje morate se malo potruditi. Prvo i najosnovnije je da morate razumeti kako proizvodi za negu kože deluju. To je prosto. Uzmite u obzir da sve kreme za negu kože poseduju dve vrste sastojaka: Aktivne i Neaktivne sastojke. Aktivni sastojci su oni koji deluju na kožu i koji upravo ostvaruju svoju namenu. Neaktivni sastojci (tkz. Nosioci) su oni koji omogućavaju da aktivni sastojci dodju do kože, ostanu na koži i ujedno deluju. Oba sastojka moraju da efektivno deluju, zajedno, kako bi proizvod bio efikasan i kako bi zadovoljio Vaše potrebe. Pored sastojaka, još jedna veoma bitna stvar je i način upotrebe kreme ili losijona za negu kože. U suštini to je možda i najbitnije u celoj ovoj priči. Ukoliko neznate kada i kako da nanesete kremu verujte da ćete izgubiti još podosta vremena u potrazi za proizvodom koji Vašoj koži najviše odgovara. Da, moramo napomenuti i da je učestalost mazanja kreme i te kako bitna jer nije isto mazati sloj preko sloja i postizati kontra efekat za razliku od pravilne i racionalne primene. Evo nekoliko pravila kojih se treba pridržavati pri izboru adekvatne kreme koja bi Vama i Vašoj koži najviše odgovarala:

 • Kremu nanosite isključivo na očišćenu kožu.
 • Koristite neko sredstvo za uklanjanje šminke umesto obične vode i to obavezno pre spavanja.
 • Dejstvo aktivnih sastojaka će biti znatno umanjeno ukoliko losijon nanosite preko nekog drugog preparata (naprimer ovlaživača za kožu).
 • Nemojte nanositi kremu ili losijon na hladnu kožu. Utoplite se pre mazanja.
 • Slobodno eksperimentišite sa raznim vrstama krema i obratite pažnju pri izboru koja bi to Vama najviše odgovarala.
 • Ne utrljavati isuviše jako i ne preterivati sa masiranjem i razmazivanjem kreme.
 • Imajte na umu da se promenom spoljašnjih uticaja (klima, godišnje doba) menja i sastav Vaše kože tako da morate uskladiti adekvatne Aktivne sastojke krema sa spoljašnjim uticajima.

Zapamtite, najbolji preparat za negu Vaše kože ne pronalazi se preko noći. Morate eksperimentisati i na osnovu zapažanja i osećaja donesite pravilnu odluku šta je za Vas i Vašu kožu prav izbor.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

 • 100% Prirodni proizvodi
 • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
 • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
 • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
 • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
 • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 246 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.