Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

Pandemija korona virusa poremetila je normalne životne tokove svih nas. Očuvanje zdravlja, i fizičkog i mentalnog, bilo je najveći izazov u prethodnom periodu, koji i dalje traje. Za ljude koji već boluju od neke bolesti, pandemija koja ne jenjava predstavlja dodatnu otežavajuću okolnost i zahteva posebne mere opreza. Svako ko boluje od težeg oblika psorijaze trebalo bi dodatno da povede računa o merama zaštite, jer pojedine terapije mogu dovesti do smanjenja odbrambenog mehanizma organizma.

Šta je ono što povezuje COVID-19 i psorijazu?

Povezuju ih komorbiditeti, odnosno pridružene bolesti, koje predstavljaju osnovu za težu kliničku sliku, što u slučaju nelečene psorijaze može skratiti životni vek obolelih. Ukoliko primate konvencionalnu imunosupresivnu i biološku terapiju, pažljivo slušajte savete svog lekara. S obzirom na to da je COVID-19 još uvek nova bolest, ne postoji dovoljno dokaza o povezanosti težine COVID-19 sa primenom imunosupresivne terapije kod teških oblika psorijaze i zbog toga treba biti posebno obazriv.

Važno je da ne prekidate terapiju samoinicijativno!

Pandemiju ovog virusa shvatite veoma ozbiljno i nemojte samoinicijativno da donosite odluke o prekidu terapije. Ukoliko pijete tablete ili dobijate injekcije za psorijazu nastavite sa terapijom, sve dok vam lekar ne kaže drugačije. S druge strane, kod lečenja kortikosteroidnim kremama ili mastima ne morate da brinete, jer ove terapije ne povećavaju rizik od bolesti. Uvek možete koristiti prirodne meleme za lečnje psorijaze jer sa njima možete biti 100% sigurni da nemaju uticaj na vaš imunitet, niti predstavljaju opasnost da se zarazite virusom.

Šta kada lekar odluči da je potrebno prekinuti biološku terapiju?

Ne paničite, neće vam se pogoršati stanje sa psorijazom. S obzirom na to da se biološka terapija uglavnom primenjuje jednom mesečno ili jednom u dva, tri meseca, lek se zadržava u organizmu neko vreme nakon prestanka uzimanja terapije. Nemojte dodatno da opterećujete svoj organizam razmišljanjem o prekidu terapije, jer se radi samo o kratkotrajnom prekidu lečenja. Verujte svom lekaru.

Kako da se zaštitite od korona virusa?

Znamo koliko je stresno, ali je od ključnog značaja da svedete kontakte s drugim ljudima na minimum. Kada izlazite iz kuće obavezno nosite zaštitnu masku i sredstvo za dezinfekciju na bazi alkohola. Temeljno perite ruke toplom vodom i sapunom, redovno provetravajte prostorije u kojima boravite.

Ako osetite simptome obavezno se javite nadležnoj epidemiološkoj službi!

Ovaj virus može uzrokovati blage simptome slične gripu kao što su povišena temperatura, kašalj, otežano disanje, bolovi u mišićima i umor. U slučaju težeg oblika može doći do pojave upale pluća i otežanog disanja. Ukoliko se ispostavi da ste pozitivni na korona virus, obavezno se javite i svom dermatologu kako biste se konsultovali u vezi sa daljom terapijom za psorijazu.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 142 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.