Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

ostecena kosa

Koliko puta ste se pogledali u ogledalo i poželeli gušću kosu?

Zdrava, sjajna i bujna kosa često je nedosanjan san mnogobrojnih žena, ali i sve većeg broja muškaraca.

Za retku kosu odgovoran je veliki broj faktora. Prvi korak je da pronađete “glavnog krivca”. Preveliki broj obaveza i užurban način života ostavljaju mnogobrojne posledice na naš organizam. Jedna od njih je opadanje kose. Dok je kod žena retkost da u potpunosti oćelave, što nije slučaj kod muškaraca, često se dešava da se zbog opadanja njihova kosa proredi i izgubi gustinu. Osim stresa, genetika, takođe, može biti odgovorna za ovaj problem. Upotreba agresivnih veštačkih preparata tokom nege kose i te kako utiče na njenu gustinu. Hormonske promene i pojedine bolesti vrlo lako kvalitetnu kosu mogu da pretvore u retku i tanku.

Pravilna nega kose je prioritet.

Jedna od najčešćih grešaka koje pravimo je prečesto pranje kose i to neodgovarajućim preparatima koji nanose veliku štetu. Kosa bi trebalo da se pere na tri do četiri dana, u zavisnosti od sebuma koji proizvodi, nikako svaki dan. Jedan od načina da podstaknete rast kose je masaža glave tokom pranja. Žene često preteruju sa preparatima za stilizovanje kose. Potrebno je izbegavati preparate sa sulfatima i parabenima, a umesto njih birati one na prirodnoj bazi.

Kada ste poslednji put obratili pažnju na to šta unosite u svoj organizam?

Kvalitetna ishrana utiče i na folikul dlake. Segment koji često zaboravljamo, a ključan je za zdravlje celokupnog organizma. Kako biste svoju kosu učinili gušćom povećajte unos minerala i vitamina. Za rast kose neophodno je gvožđe koje možete pronaći u mahunarkama, zelenom povrću, ali i semenkama koprive.

Birajte hranu bogatu vitaminima A, B, C i E. Za jačanje kose veoma su bitni proteini, a jaja i mlečni proizvodi su njihovi glavni nosioci. Priroda uvek ima najbolji odgovor. Kako bi vaša retka kosa postala prošlost, potrebno je da podstaknete cirkulaciju i delujete direktno na folikul dlake. To ćete najbolje postići prirodnim uljima poput kokosovog, araganovog, marulinog ili ricinusovog. Kada nanosite ulja, obratite pažnju da ih laganim pokretima umasirate na teme glave, a zatim razmažete od temena do krajeva dlake. Dodatnu pomoć jačanju korena dlake mogu dati određene prirodne maske. Možete da birate da li ćete u njima koristiti seme piskavice, lana, crni ili beli luk, kao i ruzmarin i peršun.

Dozvolite vašoj kosi da ozdravi prirodnim putem. Sve što je potrebno je malo truda, a rezultati svakako neće izostati.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 151 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.