Poznata kompanija za intimnu negu “Wet” naručila je i sprovela obimno istraživanje na temu: Kada će žene najradije provesti noć sa nekim koga ne poznaju? Rezultati pomenutog istraživanja su bili krajnje iznenadjujući i govore o tome da posle poslovnih seminara i višednevnih službenih putovanja, novogodišnji doček predstavlja trenutak i mesto kada će se žene najradije upustiti u seksualni kontakt sa neznancem. Čak za trideset tri procenta ispitanih žena novogodišnje i božićne žurke su prava mesta za upuštanje u seks za jedno veče.

Većina žena je po istraživanjima Američkih sociologa nagli razvoj socijalnih mreža, upotreba interneta i pametnih telefona u sredstvima savremene komunikacije iskoristila za svoju žensku afirmaciju razbijajući stereotipe polne diskriminacije, potlačenosti od strane muškaraca i nesrazmerno ispoljavanje svojih seksualnih potreba i zahteva, otvoreno i bez predrasuda. Brzo i lako upoznavanje, otvorena komunikacija, pristup ličnim podacima i mogućnost profilisanja eventualnog partnera putem interneta dovode do lakšeg upuštanja u seksualne odnose za jednu noć sa neznacem ili prijateljem sa Facebooka ili Twitera. Medjutim, noć sa neznancem, jutro sa nekim od polnih bolesti i virusa. Žene su podložnije polnim infekcijama u odnosu na muškarce. Nije to zbog promiskuiteta već zbog anatomije pre svega. Puno lakše muškarac prenosi infekciju ženi nego obrnuto. Takodje polne bolesti se teže otkrivaju kod žena.

Koje opasnosti sex na brzaka najčešće donosi zbog kojih se sutradan neizmerno kajemo i proklinjemo sebe i svoju nepromišljenost? Evo spiska najčešćih simptoma polnih bolesti. Ukoliko uočite bar jedan, odmah se javite lekaru dok ne bude kasno.

  • Pojačana sekrecija neprijatnog mirisa iz genitalne regije.
  • Pojava osipa ili svraba u genitalnom predelu.
  • Pojava bilo kakvih otoka, bradavica, izraslina ili plikova u pubičnom predelu ili u blizini analnog otvora.
  • Bol, pojava krvarenja ili pečenje u toku seksualnog odnosa.
  • Bol u stomaku.
  • Vaša mokraća je tamna i/ili ima neprijatan, čudan miris.

Gonoreja, Klamidija, Hepatitis B, Genitalni Herpes, HIV, Humani Papiloma Virus (HPV), >Sifilis, Stidne vaši, Trihomonijaze, ovo su najčešće polno prenosive bolesti i mogu se razvrstati u tri grupe: Bakterijske, Virusne ili Parazitske infekcije. Većina su izlečive ali ne sve. Upotreba kondoma prilikom odnosa ne predstavlja 100% zaštitu. Infekcija HPV virusom na primer se u velikom broju slučajeva dešava i preko kondoma, tako da imajte na umu da ne postoji stoprocentna zaštita od polno prenosivih bolesti. HPV infekcije, polne bradavice (kondilome) možete uspešno tretirati i odstraniti kod kuće. Staroplaninski Melem za Polne bradavice (Kondilome) ih veoma uspešno uklanja. Tretman je jednostavan, brz i krajnje efikasan. Više o tome pročitajte OVDE!

Apstinencija nije rešenje za zaštitu od polno prenosivih i zaraznih bolesti. Zašto? Čovek je društveno biće i ljudska seksualnost, ljubav, blizina i emocionalna ispunjenost, predstavlja osnovne ljudske potrebe i osećaje koje su neophodni za duhovno i mentalno zdravlje. Monogamni odnosi, puni razumevanja i uzajamnog poverenja i poštovanja medju partnerima predstavljaju najbolju preventivu i zaštitu od infekcije polno prenosivih bolesti. Seksualni izleti tipa seksa za jedno veče mogu ublažiti iskonsko-životinjske porive koje nosimo u dubini naše duše većina od nas, no, da li je sve to vredno toga?

Razmislite sami.