Blog

Ocena korisnika:  4 / 5

slab imunitet

Praznici su u toku, a sa njima i nezaobilazna praznična putovanja u kojima želite da uživate. Vremenski uslovi na koje ćete naići zavise od destinacije koju posećujete, ali bi trebalo da budete svesni činjenice da vaš organizam različito reaguje na promenu sredine i mnoge druge uticajne faktore, kao što su veliki broj ljudi na jednom mestu, umor, nedostatak sna i loša ishrana. Ukoliko vaš imunitet nije dovoljno jak, usled delovanja ovih faktora pojave se problemi koji mogu da vam pokvare i praznični, ali i turistički užitak.

Šta je uopšte imunitet?


To je sposobnost organizma da se odbrani od virusa, infekcija, bakterija, parazita i ostalih stranih tela. Koliko će vaš imunitet biti jak ili slab zavisi od načina života koji vodite. Ukoliko se često osećate iscrpljeno, bezvoljno i umorno, to može biti jedan od prvih pokazatelja pada imunog sistema. Ovako sigurno ne želite da se osećate na putovanju sa porodicom ili prijateljima, zar ne? Na putovanjima želite da šetate i uživate u svemu što izabrana destinacija nudi.

Kako da sačuvate imunitet na putovanju?


Bez obzira na to gde ste se uputili, dobra priprema je osnova. Informišite se o vremenskim prilikama i ponesite adekvatnu garderobu. Ne dozvolite da vas niske temperature i padavine iznenade, ukoliko ne idete u neke toplije krajeve.

Odmor je od velike važnosti za organizam, a putovanje zna da iscrpi. Potrudite se da odmorni krenete na put, kao i da spavate bar šest sati dok ste na putovanju.

Na imunitet u velikoj meri utiče ishrana, a o tome se često ne vodi računa. U želji da vidimo što više znamenitosti, imamo što veći broj fotografija, desi se da zaboravimo da jedemo. To može prouzrokovati velike probleme. Neka vam se u torbi uvek nađe šaka orašastih plodova, koja će Vam utoliti glad bar za neko vreme i povoljno uticati na vaš organizam. Da ne biste dehidrirali, uvek sa sobom nosite i flašicu vode, a ni čokoladica nije na odmet. Idealno bi bilo da imate minimum tri raznovrsna obroka u kojima će se naći i voće i povrće, kako bi vaš organizam dobio neophodnu količinu vitamina.

Postoji mnogo veštačkih suplemenata koji jačaju imunitet, ali prirodna rešenja su uvek bolja opcija. Ujutru pre odlaska iz hotela Postoji mnogo veštačkih suplemenata koji jačaju imunitet, ali prirodna rešenja su uvek bolja opcija. Ujutru pre odlaska iz hotela uzmite kašikicu meda, a sveže seđeni sok od narandže pružiće vam dovoljnu količinu vitamina C. Bočica propolisa je veoma mala i sigurno će vam stati u torbu, a nekoliko kapi dnevno ojačaće odbrambeni mehanizam vašeg tela.

Gde god da krenete, postoji velika verovatnoća da ćete biti u neposrednom kontaktu sa velikim brojem ljudi. Zbog toga je od velike važnosti da zaštite svoj organizam i učinite sve kako bi ojačali imunitet.

Putovanja su za uživanje, ne za prehlade i druge zdravstvene probleme. Srećan put!

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 210 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.