Kurije oko lečenje, Melem za Kurje oko

Kurje oko

Kurje oko problem savremenog čoveka, Kurje oko uklanjanje.

Obuli ste čizme jer je zima već pokazala svoje zube i tek onda ste shvatili koliko ste zapustili svoja stopala. Zlopatite se i na sve načine pokušavate da ignorišete bolove koje osećate, a koje su prouzrokovale te ružne kurije oči koje su se nanizale duž svih nožnih prstiju. Sada je i vama jasno šta znači kada boli ko „u oko“!

Svesni ste da ste sami krivi što neke stvari otaljavate, a odlazak kod pedikira odlažete sa opravdanjem da ima prečih stvari. Kurije oči, zadebljanja oko nožnih prstiju, urasli nokti karakteristike su neprivlačnih stopala.

Zbog tegoba koje uzrokuje kurje oko često se dešava da ne možete pronaći odgovarajuću obuću. Ipak, nije sve tako crno jer rešenje za Kurje oko možete naći kod NAS. Ako svojim stopalima pružite malo pažnje i dovoljno nege, hodanje i svi oblici kretanja biće vam mnogo prijatnije i daleko bezbolnije.

Kurje oko na prstu

Kurje oko spada u podvrstu humanog papiloma virusa (HPV-a) koji se kod čoveka javlja u preko 80 oblika. Sam virus u sebi poseduje vise od 75% svetske populacije. Svako kurje oko ima tvrdo središte koje je okrenuto prema dole, u tkivo ispod njega. Pritisnete li ga, tvrdi vršak pritiska živce ispod kože i izaziva bol. Tu vrstu kurjeg oka nazivamo tvrdi kalus. Meko Kurje oko, koje se uglavnom javlja između prstiju obično omekša znoj, a na tabanu je obično malo-veličine zrna pirinča. Visoke potpetice, neprirodni materijali od kojih je spravljena obuća kao i moderan dizajn obuće jedan su od glavnih uzroka pojave kurjeg oka. Urodjeni deformiteti stopala takodje su jedan od uzroka.

Šta je Kurje oko i kako nastaje?

Kurije oko je stečena keratodermija koja predstavlja ograničeno zadebljanje kože žućkaste boje sa tvrdom i veoma osetljivom centralnom zonom. Ovo centralno zadebljanje nastaje usled hiperkeratoze, koja se kao trn prostire u dubini epiderma. Kurje oko nastaje zbog pritiska koji se duže vreme ponavlja kod tesne obuće ili zbog ortopedskih deformacija stopala. Debele i tvrde promene na koži mogu se pojaviti bilo gde na stopalu gde je koža izložena stalnom trljanju obuće. Kurje oko najčešće nastaje na peti i na bočnim delovima prstiju, gde neudobna i uska cipela najjače pritiska kožu. Na početku, zahvaćeno područje postaje crveno, bolno, a ponekad se javljaju i žuljevi. Kako vreme prolazi, promene postaju tvrđe i deblje, i vrlo su bolne.

Sredstva za struganje poput kamena vam mogu pomoći u uklanjanju kurjeg oka, a stalna nega kože pomaže u sprečavanju vraćanja ovih promena. Vaša stopala moraju slobodno da „dišu", njima nije udobno kada su stisnuta u uskim modernim cipelama, koje su možda u trendu, ali se zapitajte koliku cenu vaša stopala plaćaju za to.

Stoga moj je savet da se obrati pre svega pažnja na obuću koja nesme biti nikako tesna koja mora biti od prirodnih materijala i koja se posle nošenja mora provetriti. Nije zgoreg usuti i malo sode bikarbone u obuću. Pojavom kurjeg oka najpodložniji su ljudi sa visokim lukom stopala jer kad hodaju izlažu prste većem pritisku pa se oni i više taru o cipele. Staroplaninski melem za kurje oko i bradavice veoma uspešno rešava probleme koje uzrokuje kuje oko. Melem ispoljava jako keratolitičko dejstvo tako da je procenat izlečenja Kurjeg oka jako visok.(95%)

Kurje oko lecenje

Terapija Staroplaninskim melemom za uklanjane Kurjeg oka sprovodi se na sledeći način:

 • Oprati obolelo mesto mlakom vodom i neutralnim sapunom.
 • Preparat naneti direktno iz bočice ili štapićem za uvo sa vatom na kraju, na kurje oko i 0.5-1 cm. oko njega u tankom sloju.
 • Preparat u sebi sadrži Organski rastvarac koji brzo isparava te nakon nanošenja prvog sloja treba sačekati 7 do 8 min. da se melem osuši na obolelom mestu i nakon toga  možete nastaviti sa aktivnostima.
 • Nakon 12 h. od nanošenja prvog sloja naneti sledeći tanki sloj melema na isto mesto. Dakle sloj preko sloja. Opet sačekati 7 do 8 min. da se melem osuši na kurjem oku i nastaviti sa aktivnostima.
 • Postupak ponavljati sve dok se na kurje oko ne nanese 5 do 6 tankih slojeva jedan preko drugog (2 puta dnevno najbolje pre spavanja i ujutru).
 • Za to vreme kurje oko se može kvasiti vodom prilikom pranja ali se nesme trljati (četkom, sunđerom i sl.).
 • Nakon nanošenja melema isti ostaviti da stoji 7 dana, t.j. dozvoliti da lekovite tvari iz melema odrade svoj posao. Za to vreme obratiti pažnju na kurje oko, ne lepiti nikakve flastere , zavoje i sl. preko. Ne dirati rukama i ne skidati.
 • 8.mog dana nakon premazivanja Kurijeg oka zadnjim slojem, uveče pre spavanja stavite stopalo u vruću vodu i držite tako 15.tak minuta. Kada koža na stopalu smekša prebrišite nogu suvim peškirom lagano prstima ruke potkopajte Kurje oko i povucite ga u stranu. Neće Vas boleti.
 • Ukoliko na kraju otklanjanja bolesnog tkiva u sredini kurjeg oka ostane bela tačka prečnika 3 do 5 mm., napravite pauzu od 1 do 2 dana i ponovite postupak tako što ćete naneti još 3 tankih slojeva jedan preko drugog, jednom dnevno, i pustite melem da deluje 10 dana. Nakon toga koren kurjeg oka će izaći na površnu i Vi ćete ga ukloniti prstima. To je iz razloga jer je proces poodmakao, tj. koren kurjeg oka je predubok da bi se sa jednom terapijom odstranio.

Kliknite OVDE i poručite ODMAH Staroplaninski Melem za Kurje oko I Bradavice !

Budite uporni i mi Vam garantujemo sigurno izlečenje!

Par saveta:

 • Čuvajte stopala
 • Neka budu suva
 • Svaki dan koristite novi par čarapa
 • Neka se obuća koju ste nosili osuši do idućeg puta
 • Nosite udobnu obuću
 • Pažljivo skraćujte nokte