Melem za Ekcem i Psorijazu
Melem za Ekcem i Psorijazu
Cena/Komad
1,480.00 RSD
Kol.

Staroplaninski melem za ekcem - efikasna terapija uz lekovite biljke sa Stare planine

Dermatološki problemi, poput ekcema, mogu biti vrlo neprijatni i uzrokovati ozbiljne probleme u svakodnevnom životu. Na sreću, postoje prirodno rešenje Staroplaninski melem za ekcem, napravljen od lekovitih biljaka sa Stare planine. Ovaj melem je poznat po svojoj efikasnosti u lečenju ekcema, jer sadrži sastojke koji imaju snažno antiflamatorno, antibakterijsko, antimikotsko i antiseboreično dejstvo.

Kao što smo već pomenuli, Staroplaninski melem je napravljen od lekovitih biljaka sa Stare planine, koje su poznate po svojim lekovitim svojstvima. Melem se sastoji od više aktivnih sastojaka, među kojima je i ihtiol (sumporasta, prirodna supstanca, oštrog mirisa) koji je glavni aktivni sastojak. Ovaj sastojak ima izuzetno pozitivan efekat na kožu, jer pomaže u smanjenju upale i iritacije, što je ključno u lečenju ekcema. Pored ihtiola, u sastavu melema se nalaze i ekstrakti žutog noćurka, nevena i crvenog kantariona, koji takođe imaju snažna lekovita svojstva. Takođe, melem je izuzetno bogat vitiminom A,D i E, kao i ribljim uljem.  

Žuti noćurak je poznat po svom antiflamatornom dejstvu, jer sadrži gama-linoleinsku kiselinu (GLA), koja je ključna u smanjenju upale kože. Takođe, ovaj ekstrakt ima i hidratantna svojstva, što pomaže u sprečavanju suvoće kože, koja često prati ekcem. Crveni kantarion, kao i Neven sa druge strane, imaju antibakterijsko i antimikotsko dejstvo, što znači da se bori protiv bakterija i gljivica na koži, što je važno u sprečavanju infekcija koje mogu pogoršati ekcem na koži.

Staroplaninski melem za Ekcem je izuzetno efikasan proizvod za lečenje kožnih problema, uključujući ekcem, psorijazu, akne, čireve, gljivice na prstima i stopalima (atletsko stopalo) i Rosacea. Koristi se i u tretmanu dekubita, naročito zbog prisustva sumpora u Ihtiolu.. 

Osim toga, Staroplaninski melem ne sadrži štetne hemijske supstance i ne izaziva neželjene efekte na koži. To ga čini idealnim izborom za lečenje svraba kože kod osetljive kože, dece i trudnica.

 

 

Najčešća pitanja

Melem se nanosi jednom do dva puta na dan, uveče i ujutru u tankom sloju lepo utljavati. Nakon utrljavanja nikako ne uvijati tretirana mesta najlonom, kesama, folijom i slično. Možete prekriti tretirana mesta isključivo gazom ili krpom od pamuka (da ne bi isprljali posteljinu i veš).

U početku tretmana mazati male površine kože, a kada to kažemo mislimo na površine ne veće od 3% ukupne površine Vaše kože.

 • Kako da znamo koliko je 3% površine koju za početak možemo tretirati?

  • Površina našeg dlana t.j. šake je 1% površine kože tela. Dakle, površina 3 dlana je maksimalna površina koju možete u početku tretirati melemom. Pratite reakciju, i ukoliko se za 5-7 dana od početka tretmana ne pojavi alergijska reakcija u vidu jakog, izraženog crvenila, pečenja ili svraba, onda možete postepeno povećavati tretiranu površinu. Preporuka je dermatologa da u sklopu ovog tretmana uključite i mazanje Pantenol kremom, zbog vlažnosti i hranjenja kože. Dakle, uveče i ujutru tretman našim melemom a u toku dana slobodno Pantenol krema, u tankom sloju, preko! Za tuširanje i održavanje higijene koristite isključivo sredstva za decu i bebe kao što su dečije kupke, sapuni i šamponi.
 • Trajanje tretmana je minimum 20 dana, bez prekida.
 • Obratite pažnju na ishranu, izbegavajte masna i začinjena jela, mesne preradjevine u vidu kobasica, salama, pašteta i slično, zatim izbegavajte alkohol, cigarete... Hranite se zdravije, neka Vaša ishrana bude bazirana na svežem voću i povrću, jedite ribu, piletinu i nemasno govedje i teleće meso. Pijte dosta vode, krećite se, budite aktivni i rezultati neće izostati.

Odredjena kožna oboljenja, kao Psorijaza i razni Ekcemi su veoma komplikovane i nepredvidive kožne bolesti. Naša ispitivanja su pokazala da dve osobe istog pola, sličnih godina, sa maltene istom kliničkom slikom, sasvim različito reaguju na tretman. Kod nekih se psorijaza povuče skroz, i evo već par godina se ne vraća, kod nekog ima poboljšanja u manjoj meri, ali ono što je evidentno je činjanica da melem funkcioniše, to jest opravdava svoju funkciju i definitivno pomaže. Najbolji rezultati su postignuti u tretmanu Ekcema svih vrsta, zatim Rosacee, Psorijaze, Akni, Čireva, Gljivica kao i raznih alergijskih kožnih promena. Pojava recidiva je usko vezana sa dejstvom spoljašnjih uticaja. Kad to kažemo mislimo na dejstvo raznih hemikalija na našu kožu. Sapuni, šamponi, prašak za pranje sudova, veša, dodir sa raznim tehničkim hemikalijama... Osobe koje pate od Ekcema kao i Psorijaze, moraju maksimalno izbegavati sve te stvari.

Šta je važno da znamo i na šta treba posebno obratiti pažnju?

 • Melem nije kozmetičko sredstvo te stoga napominjemo da nema tretiranja zdrave kože već isključivo tretirate obolela mesta po gornjem uputstvu.
 • Pre upotrebe melema o neželjenim reakcijama na preparat, obavezno se konsultovati sa Vašim lekarom ili farmaceutom.
 • Pratite reakciju vaše kože na dejstvo melema. Ukoliko se pojave simptomi alergijske reakcije u vidu jakog, izraženog crvenila, pečenja ili svraba odmah prekinite tretman. U tom slučaju nam se javite i mi ćemo Vam vratiti novac u celosti.

Ostale napomene:

 • Rok trajanja godinu dana.
 • Samo i isključivo za spoljnu upotrebu po priloženom uputstvu.
 • Melem čuvati na tamnom i suvom mestu van domašaja dece.
 • Pakovanje melema: Kutija 60 ml. (50 gr.)
 • Cena za tržište Srbije: =1380,00 din.

Način kupovine:

Staroplaniski Melem za Ekcem i Psorijazu

 • Isporuka brzom poštom, plaćanje pouzećem. Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu i iznose =300,00 din. Rok dostave 1-2 radna dana.
 • Kupovina u bolje snabdevenim apotekama. Spisak prodajnih mesta pogledajte ovde.
 • Za kupovinu iz Inostranstva posetite Englesku ili Nemačku verziju našeg sajta, popunite porudžbenicu u ujedno izvršite plaćanje kreditnom karticom ili PayPal-om. Rok isporuke je 7-9 radnih dana.

 

Ekcem na rukama

Kako prepoznati ekcem na rukama?

Ekcem je česta kožna bolest koja može uticati na bilo koji deo tela, uključujući i ruke. Najčešći simptomi ekcema na rukama uključuju suvu, svrbljivu i crvenu kožu, ljuskavost, osipe i regade kože koje pucaju te se vrlo često pojavljuje krv i linfa. Pojavljuju se na rukama, šakama i pregibima na prstima. Osobe koje pate od ekcema na rukama često se suočavaju sa bolnim i neugodnim simptomima koji mogu uticati na njihovu sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti.

Kako lečiti ekcem na rukama?

Postoji mnogo tretmana za lečenje ekcema na rukama, ali većina njih se fokusira na ublažavanje simptoma. Ublažavanje suvoće i svraba kože može se postići korišćenjem hidratantnih krema ili losiona za telo koji sadrže sastojke poput glicerina i ureje. Kortikosteroidne kreme su takođe uobičajeni tretman za ekcem na rukama i pomažu u smanjenju upale kože, ali njihovo dugotrajnije korišćenje deluje na smanjenje Vašeg imuniteta. (Imuno supresori!)

Pored toga, važno je izbegavati faktore koji mogu pogoršati simptome ekcema na rukama, kao što su suva koža, stres, znojenje, dodir sa hemikalijama, iritanti... Takođe treba izbegavati grebanje i jako češanje zahvaćene kože, jer to može pogoršati simptome i povećati rizik od infekcije.

 

Staroplaninski melem za ekcem kao najbolje sredstvo

Kada je u pitanju lečenje ekcema na rukama, staroplaninski melem se ističe kao jedan od najboljih prirodnih tretmana. Ovaj melem je napravljen od lekovitih biljaka sa Starog planinskog masiva, koje imaju jako antiflamatorno, antibakterijsko, antimikotsko i antiseboreično dejstvo. Glavni aktivni sastojak ovog melema je ihtiol, sumporasta, prirodna, supstanca koji ima izuzetno umirujući efekat na kožu.

U sastavu melema se nalaze i ekstrakti žutog noćurka, nevena i crvenog kantariona, kao i vitamini A,D,E i riblje ulje, koji pomažu u smanjenju upale i ublažavanju svraba. Ovaj melem je veoma efikasan u kratkom roku, i može brzo da umanji simptome ekcema na rukama.

Pored toga, staroplaninski melem za ekcem je potpuno prirodan proizvod, bez sintetičkih sastojaka, što ga čini bezbednim za upotrebu čak i kod osoba sa osetljivom kožom.

 

Ekcem kod beba

Ekcem je česta kožna bolest koja pogađa sve uzraste, uključujući i bebe. Kada se pojavi ekcem kod beba, to može biti vrlo stresno za roditelje. Bebe sa ekcemom mogu biti razdražljive, nemirne i neprestano grebu kožu. Ova stanja mogu biti izuzetno bolna, a roditelji se često osećaju bespomoćno jer ne znaju kako da pomognu svojoj bebi.

Simptomi ekcema kod beba

Ekcem kod beba obično se javlja u uzrastu od tri do šest meseci. Glavni simptom je suva, svrbežna i crvena koža, koja može biti prekrivena sitnim plikovima i ispucalim kožom. Najčešće se pojavljuje na licu, vratu, na pregibima latova i kolena, na rukama i nogama. Kod nekih beba, ekcem može biti jako uporan i može se pojavljivati i nestajati tokom celog detinjstva.

Uzroci ekcema kod beba

Uzroci ekcema kod beba nisu potpuno jasni, ali se smatra da kombinacija genetskih i spoljašnjih faktora igra ulogu. Bebe koje imaju roditelje s ekcemom, astmom ili alergijama, veća su verovatnoća da će razviti ekcem. Drugi faktori koji mogu doprineti razvoju ekcema kod beba uključuju suvoću kože, toplotu, znojenje, stres, infekcije i alergene iz okoline.

Prirodni tretmani za ekcem kod beba

Iako ne postoji lek za ekcem, postoje prirodni tretmani koji mogu olakšati simptome i pomoći u borbi protiv ekcema kod beba. Evo nekoliko prirodnih tretmana koje možete probati kod kuće:

 •  Kupka za bebe

Kupanje beba u nekoliko minuta tople kupke može olakšati simptome ekcema kod beba. Dodavanje nekoliko kapi ulja lavande ili kamilice u kupku može pomoći

 • Staroplaninski melem za ekcem

Staroplaninski melem za ekcem je prirodni melem izrađen od pažljivo izabranih biljaka sa Stare planine, koji ima jako antiflamatorno, antibakterijsko, antimikotičko i antiseboroično dejstvo. Glavni aktivni sastojak Staroplaninskog melema za Ekcem je ihtiol, crna, gusta supstanca neprijatnog mirisa koja je bogata fosiliranim ostacima ribe, što znači da sadrži velike količine sumpora i fosfora, kao i ribljeg ulja. Staroplaninski melem za ekcem je idealan prirodni tretman za ublažavanje simptoma ekcema kod beba i vraćanje koži njenog prirodnog sjaja.

 

Kako izgleda ekcem slika - prema Wikipediji

Ekcem se može pojaviti na bilo kom delu tela, a njegov izgled i težina mogu varirati u zavisnosti od vrste ekcema i osobe koja ga ima. Najčešći tipovi ekcema uključuju atopijski dermatitis, seboreični dermatitis i kontaktni dermatitis. Atopijski dermatitis se obično javlja kod dece, a može se pojaviti na licu, rukama, nogama ili drugim delovima tela. Simptomi uključuju crvenilo, suvu i svrabežnu kožu, oticanje, pucanje i formiranje plikova. Seboreični dermatitis se obično javlja kod odraslih osoba i može se pojaviti na vlasištu, licu i drugim delovima tela. Simptomi uključuju crvenilo, perutanje kože i svrab.Kontaktni dermatitis se javlja kada koža dođe u kontakt sa supstancom koja izaziva iritaciju ili alergijsku reakciju. Simptomi uključuju crvenilo, svrab, osip i plikove.

Da biste videli kako ekcem izgleda na koži, možete pogledati slike na Wikipediji. Važno je napomenuti da se slike različitih tipova ekcema mogu razlikovati u odnosu na njihov izgled i težinu.

Link sa wikipedie


U svakom slučaju, ako sumnjate da imate ekcem ili neko drugo stanje kože, najbolje je da se obratite dermatologu radi dijagnoze i lečenja. Kupanje beba u nekoliko minuta tople kupke može olakšati simptome ekcema kod beba. Dodavanje nekoliko kapi ulja lavande ili kamilice u kupku može veoma pomoći.


Zašto je staroplaninski melem najbolji izbor za lečenje svraba kože?

Staroplaninski melem napravljen od lekovitih biljaka sa stare planine, predstavlja najbolji izbor za lečenje svraba kože. Ovaj melem sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka sa jako antiflamatornim, antibakterijskim, antimikotskim i antiseboreičnim dejstvom, što ga čini jednim od najefikasnijih lekova za kožne probleme.

Ihtiol, glavni aktivni sastojak ovog melema, poznat je po svojim izuzetnim lekovitim svojstvima. Ovaj prirodni sastojak ima antiinflamatorno dejstvo, što znači da sprečava upale i umiruje svrab i bol. Takođe, ihtiol je antibakterijski i antiseptički, što znači da deluje protiv bakterija i sprečava infekcije na koži. Deluje i na dekubite kože koji su prouzrokovani dugim, fiksiranim ležanjem.

Ekstrakti žutog noćurka i crvenog kantariona su takođe deo ovog melema, a poznati su po svom umirujućem dejstvu na kožu. Ovi sastojci pomažu u smanjenju crvenila, upale i svraba na koži, te su veoma efikasni u lečenju svih vrsta kožnih problema.

Staroplaninski melem je takođe vrlo brzo delujući, pa već nakon nekoliko korišćenja možete primetiti vidljiva poboljšanja na koži. Uz to, ovo je potpuno prirodni proizvod, bez ikakvih dodataka i hemikalija, što ga čini potpuno bezbednim za upotrebu.

Ne postoji bolji izbor od staroplaninskog melema za lečenje svraba kože. Uz pomoć ove magične biljne mešavine možete ublažiti svrab, upalu i crvenilo, te povratiti zdrav i sjajan izgled vaše kože.