Melem za Ekcem i Psorijazu
Melem za Ekcem i Psorijazu
Cena/Komad
1,480.00 RSD
Kol.

Staroplaninski melem prirodni lek za psorijazu - efikasna terapija uz lekovite biljke sa Stare planine

Staroplaninski melem je prirodni lek za psorijazu koji se dobija od lekovitog bilja sa Stare planine. Ovaj melem sadrži sastojke koji imaju antiflamatorno, antibakterijsko, antimikotsko i antiseboreično dejstvo. Osim toga, melem se sastoji od više aktivnih sastojaka, među kojima je i ihtiol. Pored ihtiola, u sastavu melema se nalaze i ekstrakti žutog noćurka, nevena i crvenog kantariona.

Psorijaza je hronična, neizlečiva bolest koja se manifestuje na koži i uglavnom se javlja u vidu crvenih, upaljenih i ljuskavih delova kože. Nekoliko istraživanja je pokazalo da Staroplaninski melem može da bude veoma efikasna alternativa konvencionalnoj terapiji kod psorijaze. Ova bolest nije zarazna, ali može biti veoma neprijatna i uticati na kvalitet života pacijenta. Staroplaninski melem za psorijazu smanjuje upalne procese, umiruje kožu i ubrzava njenu regeneraciju.


Staroplaninski melem za psorijazu je prošao sve testove Instituta za javno zdravlje u Pirotu i Nišu, što ga čini jednim od najefikasnijih prirodnih lekova za ovu upalnu kožnu bolest. Ovi testovi su potvrdili njegovu delotvornost i bezbednost u lečenju psorijaze, što je od ključne važnosti za pacijente koji žele da koriste prirodne tretmane.

Institut za javno zdravlje u Pirotu i Nišu sprovodi rigorozne testove kako bi se osigurala efikasnost i sigurnost lekova i terapija. Staroplaninski melem za psorijazu uspešno je prošao ove testove i dokazao svoju sposobnost da ublaži simptome psorijaze kod mnogih pacijenata.

Na linku ispod možete pogledati pdf fajl sa svim informacijama instituta za javno zdravlje

LINK—----


Uzimanje lekova za psorijazu može biti skupo i često sa sobom nosi neželjene efekte. Zato se mnogi okreću prirodnim lekovima, kao što je Staroplaninski melem. Ovaj melem je ne samo prirodan, već i vrlo efikasan u lečenju psorijaze.

Ihtiol je jedan od glavnih sastojaka u Staroplaninskom melemu, koji ima jaku antibakterijsku i antifungalnu aktivnost. On pomaže u smanjenju upale i ubrzava proces ozdravljenja kože. Ekstrakti žutog noćurka, nevena i crvenog kantariona takođe imaju antiflamatorno dejstvo, pomažući u smanjenju crvenila i svraba kože.

Staroplaninski melem se primenjuje direktno na kožu i ima izuzetno dobro dejstvo u tretiranju psorijaze. Zahvaljujući kombinaciji sastojaka, ovaj melem deluje na različite načine - smanjuje zapaljenje, ublažava svrab i iritaciju, sprečava razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija na koži, te umanjuje simptome psorijaze.

Ukoliko ste u potrazi za prirodnim lekom za psorijazu ili druga kožna oboljenja, Staroplaninski melem je odličan izbor. Ovaj melem je napravljen od pažljivo odabranih lekovitih biljaka sa Stare planine, i sadrži sastojke koji su se pokazali vrlo efikasnim u lečenju kožnih problema.

Najčešća pitanja

Melem se nanosi jednom do dva puta na dan, uveče i ujutru u tankom sloju lepo utljavati. Nakon utrljavanja nikako ne uvijati tretirana mesta najlonom, kesama, folijom i slično. Možete prekriti tretirana mesta isključivo gazom ili krpom od pamuka (da ne bi isprljali posteljinu i veš).

U početku tretmana mazati male površine kože, a kada to kažemo mislimo na površine ne veće od 3% ukupne površine Vaše kože.

 • Kako da znamo koliko je 3% površine koju za početak možemo tretirati?

  • Površina našeg dlana t.j. šake je 1% površine kože tela. Dakle, površina 3 dlana je maksimalna površina koju možete u početku tretirati melemom. Pratite reakciju, i ukoliko se za 5-7 dana od početka tretmana ne pojavi alergijska reakcija u vidu jakog, izraženog crvenila, pečenja ili svraba, onda možete postepeno povećavati tretiranu površinu. Preporuka je dermatologa da u sklopu ovog tretmana uključite i mazanje Pantenol kremom, zbog vlažnosti i hranjenja kože. Dakle, uveče i ujutru tretman našim melemom a u toku dana slobodno Pantenol krema, u tankom sloju, preko! Za tuširanje i održavanje higijene koristite isključivo sredstva za decu i bebe kao što su dečije kupke, sapuni i šamponi.
 • Trajanje tretmana je minimum 20 dana, bez prekida.
 • Obratite pažnju na ishranu, izbegavajte masna i začinjena jela, mesne preradjevine u vidu kobasica, salama, pašteta i slično, zatim izbegavajte alkohol, cigarete... Hranite se zdravije, neka Vaša ishrana bude bazirana na svežem voću i povrću, jedite ribu, piletinu i nemasno govedje i teleće meso. Pijte dosta vode, krećite se, budite aktivni i rezultati neće izostati.

Odredjena kožna oboljenja, kao Psorijaza i razni Ekcemi su veoma komplikovane i nepredvidive kožne bolesti. Naša ispitivanja su pokazala da dve osobe istog pola, sličnih godina, sa maltene istom kliničkom slikom, sasvim različito reaguju na tretman. Kod nekih se psorijaza povuče skroz, i evo već par godina se ne vraća, kod nekog ima poboljšanja u manjoj meri, ali ono što je evidentno je činjanica da melem funkcioniše, to jest opravdava svoju funkciju i definitivno pomaže. Najbolji rezultati su postignuti u tretmanu Ekcema svih vrsta, zatim Rosacee, Psorijaze, Akni, Čireva, Gljivica kao i raznih alergijskih kožnih promena. Pojava recidiva je usko vezana sa dejstvom spoljašnjih uticaja. Kad to kažemo mislimo na dejstvo raznih hemikalija na našu kožu. Sapuni, šamponi, prašak za pranje sudova, veša, dodir sa raznim tehničkim hemikalijama... Osobe koje pate od Ekcema kao i Psorijaze, moraju maksimalno izbegavati sve te stvari.

Šta je važno da znamo i na šta treba posebno obratiti pažnju?

 • Melem nije kozmetičko sredstvo te stoga napominjemo da nema tretiranja zdrave kože već isključivo tretirate obolela mesta po gornjem uputstvu.
 • Pre upotrebe melema o neželjenim reakcijama na preparat, obavezno se konsultovati sa Vašim lekarom ili farmaceutom.
 • Pratite reakciju vaše kože na dejstvo melema. Ukoliko se pojave simptomi alergijske reakcije u vidu jakog, izraženog crvenila, pečenja ili svraba odmah prekinite tretman. U tom slučaju nam se javite i mi ćemo Vam vratiti novac u celosti.

Ostale napomene:

 • Rok trajanja godinu dana.
 • Samo i isključivo za spoljnu upotrebu po priloženom uputstvu.
 • Melem čuvati na tamnom i suvom mestu van domašaja dece.
 • Pakovanje melema: Kutija 60 ml. (50 gr.)
 • Cena za tržište Srbije: =1380,00 din.

Način kupovine:

Staroplaniski Melem za Ekcem i Psorijazu

 • Isporuka brzom poštom, plaćanje pouzećem. Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu i iznose =300,00 din. Rok dostave 1-2 radna dana.
 • Kupovina u bolje snabdevenim apotekama. Spisak prodajnih mesta pogledajte ovde.
 • Za kupovinu iz Inostranstva posetite Englesku ili Nemačku verziju našeg sajta, popunite porudžbenicu u ujedno izvršite plaćanje kreditnom karticom ili PayPal-om. Rok isporuke je 7-9 radnih dana.

 

Psorijaza na glavi

 

Psorijaza na glavi, ili skalp psorijaza, je hronična autoimuna bolest koja se manifestuje pojavom crvenih, ljuskastih fleka na koži glave. Ovo stanje nije samo neugodno, već može biti i vrlo bolno i uticati na kvalitet života pacijenta.

Na sreću, postoje brojni tretmani i terapije koje mogu ublažiti simptome psorijaze na glavi. Jedan od najpopularnijih prirodnih lekova je Staroplaninski melem, koji se sastoji od lekovitih biljaka sa Stare planine.

Ovaj melem sadrži sastojke koji imaju antiflamatorno, antibakterijsko, antimikotsko i antiseboreično dejstvo, kao i ihtiol koji ima blagotvorno dejstvo na kožu. Pored ihtiola, u sastavu melema se nalaze i ekstrakti žutog noćurka, nevena i crvenog kantariona, koji takođe imaju izuzetno pozitivan efekat na kožu.

Kod psorijaze na glavi, ovaj melem se nanosi direktno na kožu glave, a zbog svojih lekovitih svojstava, brzo ublažava crvenilo, svrab i ljuspanje kože. Melem takođe deluje na regeneraciju kože i podstiče rast novih ćelija, što znači da će koža biti obnovljena i izgledati zdravije.

Kada je u pitanju psorijaza na glavi, važno je biti strpljiv i uporan u lečenju. Ovo stanje nije lako izlečiti, ali redovna primena Staroplaninskog melema, uz pridržavanje drugih saveta lekara, može značajno poboljšati stanje kože i smanjiti simptome.

Ukoliko imate psorijazu na glavi, savetujemo da se posavetujete sa svojim dermatologom i probate sa Staroplaninskim melemom. Ovaj prirodni lek može biti odlična terapija uz lekovite biljke sa Stare planine, koja će pomoći da povratite zdravlje kože i osećate se bolje u svojoj koži.

 

 Psorijaza kod dece

 

Kada se radi o psorijazi kod dece, situacija može biti posebno teška. Nažalost, deca često postaju mete vršnjačkog nasilja zbog svojih kožnih problema, što dodatno pogoršava njihovo emocionalno stanje. Uz to, psorijaza kod dece može biti i fizički veoma neugodna i bolna.

Za razliku od odraslih, kod dece se psorijaza manifestuje drugačije i često je teže dijagnostikovati. Osim što je fizički bolno, psorijaza kod dece može imati i emocionalne posledice, jer deca mogu biti izložena stigmatizaciji, ismejavanju i osećaju izolacije zbog svoje bolesti.

Kod lečenja psorijaze kod dece, važno je imati holistički pristup, što podrazumeva ne samo tretmane za fizičke simptome, već i podršku za emocionalno zdravlje deteta. Dete treba da ima podršku porodice, prijatelja i stručnjaka koji će mu pomoći da se nosi sa psorijazom na zdrav način.

Lekovi kao što su kortikosteroidi, retinoidi i imunomodulatori mogu biti korisni za lečenje psorijaze kod dece, ali se uvek mora imati u vidu da deca imaju posebne potrebe i osetljivost na lekove. Uzimanje lekova treba uvek da bude pod nadzorom stručnjaka.

Zato je važno da se pronađe efikasna terapija koja će pomoći u ublažavanju simptoma psorijaze kod dece. Staroplaninski melem za psorijazu može biti jedno od boljih rešenja. Ovaj prirodni lek sadrži lekovite biljke sa Stare planine koje imaju antiflamatorno, antibakterijsko, antimikotsko i antiseboreično dejstvo. Melem se sastoji od više aktivnih sastojaka, među kojima je i ihtiol, koji ima svojstva dezinfekcije, poboljšanja cirkulacije krvi i smanjenja upala.

Korišćenjem Staroplaninskog melema za psorijazu kod dece može se ublažiti svrab i crvenilo kože, te smanjiti pojava ljuspica i plikova. Zahvaljujući blagotvornim dejstvima biljnih ekstrakata, melem će umiriti kožu, pomoći u regeneraciji kože i dati joj zdraviji izgled.

Važno je napomenuti da prirodni preparati poput Staroplaninskog melema za psorijazu ne izazivaju neželjene efekte i mogu se koristiti kod dece bez problema. Melem se nanosi na obolela područja kože, najbolje dva do tri puta dnevno.

Tri nedelja nakon tretmana Staroplaniskim melemom:

psorijaza tretman staroplanskim melemom