Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

nega stopala

Adekvatan pedikir tretman će ukloniti sve tragove teške, zatvorene obuće: žuljeve, kurje oko, tvrde pete, urasle nokte, a takođe će sprečiti i neugodan miris, znojenje i gljivična oboljenja.

Svaka nega stopala počinje kupkom, ali pre nego što stopala uronite u mlaku vodu, dodajte u nju nekoliko kapi pene za tuširanje ili, prema bakinom receptu, malo morske soli kako bi koža omekšala. Možete dodati i kašiku maslinovog ili bademovog ulja. Već posle 10 do 15 minuta, koliko je potrebno da stopala držite u kupki, prihvatite se uklanjanja zadebljale i ispucale kože na petama. Kamenom za pete masirajte gruba, otvrdnula područja stopala, a posebnu pažnju posvetite noktima. Kako biste sredili kožicu oko noktiju, umasirajte specijalnu kremu za to područje i uz pomoć štapića od vate polako pogurajte kožicu prema korenu nokta. Stopala dobro osušite, pogotovo između prstiju.

Nahranite kožu na Vašim stopalima

Temeljno ostružite grubu kožu s pete. Korisno je da svaki put prilikom tuširanja uklonite zadebljanja strugalicom ili kamenom. Nakon toga obavezno umasirajte hranljivu kremu s visokim procentom masnoće kako bi koža omekšala. Dobro je ponekad uraditi i piling stopala kako bi hranljive materije iz kreme što dublje prodrle u kožu. Ukoliko imate posebno suvu kožu, utrljajte kremu pre spavanja i obujte pamučne čarape. Tako će koža tokom noći bolje upiti hranljive sastojke iz kreme.

Saveti Protiv znojenja

Klasičan pedikir ponekad ne pomaže kod znojenja, loše cirkulacije, gljivica, uraslih noktiju i drugih neprijatelja lepih i zdravih stopala, pa je potrebna posebna nega. Ako vam se noge mnogo znoje i imaju neprijatan miris, i za to ima leka. Koristite sprejeve za stopala, balzame i kupke koje sadrže aktivne materije koje sprečavaju razvoj bakterija i nastanak neugodnog mirisa. Obavezno dva puta dnevno perite stopala preparatima koji sprečavaju prekomerno znojenje, a posle pranja koristite puder za stopala. Zaboravite zatvorenu obuću od materijala koji „ne dišu” i sintetičke čarape. Ako često nosite sportsku obuću, pokušajte da što kraće budete u patikama i redovno ih perite. Nosite prozračnu, udobnu obuću od prirodnih materijala, kože i platna. Naravno, to važi i za sandale. U cipele možete staviti malo pudera ili, pre nego što ih obujete, stopala poprskajte sprejem za revitalizaciju koji osvežava. Ako se uprkos svim tim merama i dalje prekomerno znojite, obratite se dermatologu. Ako su vam stopala uvek hladna i često se znoje, imate lošu cirkulaciju. Kako biste je poboljšali, bilo bi dobro da jednom nedeljno pažljivo izmasirate stopala. Nakon kupke masirajte stopala počevši od vrha prstiju, preko stopala do članaka i sve do lista. Jagodicama prstiju masirajte stopala, a potom svaki nožni prst posebno, koristeći posebno ulje za masažu ili hidratantnu kremu.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 194 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.