Blog

Ocena korisnika:  5 / 5

lek za gljivice

Bez obzira na to koliko vam je obuća udobna, ukoliko veći deo dana provodite u njoj, vaša stopala trpe. Jedna od najčešćih posledica toga je gljivična infekcija, koja ume da bude veoma neprijatna i dugotrajna. Posebno u ovom periodu godine kada zbog vremenskih prilika nosite topliju obuću, deblje čarape, što prouzrokuje pojačano znojenje. Toplota i vlaga su osnovni preduslovi za pojavu ove neprijatnosti, koja vam može otežati obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Kako uopšte nastaje gljivična infekcija stopala?

Na gljivice svaki organizam reaguje drugačije. Zbog toga rizik za oboljevanje zavisi od pola, imuniteta, starosti, ali i količine i vrste gljivica. Najveći problem je to što se veoma lako prenose, a najrizičnija mesta su bazeni, kupatila i svlačionice zbog velike količine vlage.

Ukoliko imate stopala koja su sklona pojačanom znojenju, nosite čarape od veštačkih materijala ili tesnu obuću, vrlo je verovatno da Vas pojava atletskog stopala neće zaobići. Osim toga, gljivičnoj infekciji može doprineti i nedovoljno brisanje i sušenje stopala nakon tuširanja, plivanja ili treninga. Zbog svega ovoga razvoju gljivica su najpodložniji sportisti, ali i osobe koje veći deo dana provode u obući.

Prepoznajte gljivičnu infekciju na vreme!

Atletsko stopalo najčešće se javlja oko prstiju na nogama, stopalima, a neretko zahvata i sam nokat. Najpre se pojavljuje perutanje, a zatim stvaraju rascepi na koži između prstiju. To može biti praćeno crvenilom, osećajem svraba i blagog peckanja. Jedan od simptoma je i neprijatan miris nogu. Važno je da znate da kada gljivična infekcija zahvati nokat, on menja boju, dolazi do zadebljavanja i razlistavanja, pa čak i otpadanja.

Ne znate kako da rešite ovaj uporan problem? Odgovor nikad nije bio jednostavniji – uz pomoć prirode.

Probali ste različite hemijske preparate posle kojih uvek dođete na isto? Potražite Staroplaninski melem u čijem sastavu se nalaze neke od biljaka koje su se toliko puta do sada uspešno pokazale. Jedna od njih je žuti noćurak, prirodni izvor gama-linoleinske kiseline koja ublažava upalne procese. Crveni kantarion regeneriše obolele delove na koži, a čajevac ne samo da zaustavlja gljivice, nego onemogućava njihovo širenje na druge delove tela. Kurkuma je još jedna od biljaka sa prirodnim antiseptičkim i antifungalnim svojstvima.

Sprečite ponovnu pojavu atletskog stopala!

Da biste izbegli ovu gljivičnu infekciju brinite o higijeni stopala, perite noge redovno, najmanje jednom dnevno. Veoma je važno da nakon pranja dobro osušite stopala čistim peškirom, naročito pregibe između prstiju gde se voda može zadržati. Kada kupujete čarape, birajte one od prirodnih materijala. Izbegavajte nošenje tuđe obuće, a na bazenima i u svlačionicama hodajte isključivo u svojim papučama.

Korpa

Vaša korpa je prazna

Zašto koristiti Staroplaninski Melem?

  • 100% Prirodni proizvodi
  • Duga tradicija. Pravljeni po receptima gorštaka
  • Terapija je bezbolna i krajnje efikasna
  • Bez iritacija i oštećenja zdravog tkiva
  • Nema potrebe za flasterima i zavojima za vreme terapije
  • Ne napada zdravo tkivo i novoformiranu potkožicu

Ko i Gde ?

Bilje za pravljenje melema se bere u ataru sela Velika Lukanja koje se nalazi u srcu nacionalnog parka prirode Stara planina na teritoriji Opštine Pirot. Svi melemi se spravljaju u pomenutom selu, na registrovanom poljoprivrednom domaćinstvu Tomislava Varagića iz Pirota.

Trenutno prisutnih:

Ko je na mreži: 166 gostiju i nema prijavljenih članova

Garancija

Ukoliko postoji bilo koji razlog zbog kog niste zadovoljni našim proizvodom, mi vam ovim putem garantujemo povraćaj novca u punom iznosu na adresu sa koje ste izvršili porudžbinu u najkraćem mogućem roku od trenutka reklamacije.